Jakou hodnotu hlavního jištiče (A) u staveništní přípojky máme zvolit?

(1/3) > >>

Ilona:
Chceme si zřídít staveništní přípojku.
Máme předvyplněnou žádost o "Zřízení stavenišní přípojky z distribuční sítě nn",  
ale nikdo na E.ONu mi není schopný říci, jakou hodnotu hlavního jističe (A) máme požadovat.

Co vše je zapotřebí za elektrické zařízení při stavbě rodinného domu?

Štefan Beláň:
TO: Ilona

Z 90% všem stavebníkům RD stačí jistič B(C) 3x25A a z 10% potřebují 3x32A a jen výjimečně i víc.  :)

Jirka Š. Svejkovský:
Jinými slovy: takový jistič, jaký vám zůstane i po dokončení stavby. Nemusí se nic předělávat, jenom se podepíše nová smlouva.

Jaroslav Hasala:
Na stavbu RD obvykle postačí jistič 3x 25A, možná i méně (nedoporučuji).
Záleží na tom, jakou techniku bude zapotřebí připojit. Na nějakou míchačku, vrátek, vrtačku, rozbrušku atd. je to dostatečné.
Problémy mohou nastat s připojením nějakých větších strojů - např. strojní omítačka, větší svářečka, velký kompresor atd.
Obraťte se na toho, kdo bude stavbu provádět, ten by vám měl sdělit, co bude používat.

sniper76:
Také jsem tento problém řešil. V rámci budování cca 25 přípojek k pozemkům všichni zaplatili 12500kč za 25A aby v tom nebyl zmatek. Problém nastane (teď mluvím z doslechu) při zalívání podlah z anhydridu. Váhám, jestli si mám v ten den rozplombovat el. měr rozvaděč prohodit jistič večer dát vše nazpět a nahlásit na ČEZ distribuci, že mi někdo poškodil plomby. Měnit sazbu na 1 den  je složité, nemyslíte?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana