Jak velká oka musí mít mříž před zářivkami v montážní jámě?
petr pavlovic:
všem (poklona) za odpovědi, jen to prostředí protokol nemam pomohly by rozměry jámy a to že se jedná jen o nákladní aut.(nafta)
Georgis Fasulis:
To Klinský: Nesouhlasím s dvěma věcmi. 1) Proč bych se do diskuse nemohl zapojit, když o věci neznám vše na 100%? Naopak, nikdo podle mne neví všechno a právě diskusí si tyto znalosti zvyšujeme a tyto diskuse nato tady i jsou! 2) Pan Beláň tady citoval starou normu, kde si sám ujasnil rozdíl mezi oběma teplotami, to že to je stará norma ale neznamená, že to, co citoval není pravda. Když se na obě definice podíváte, jedná se jinými slovy o totéž - Teplota vzplanutí = taková teplota, při které je možné zapálit páry vytvořené nad kapalinou. V nové normě je to pouze zpřesněno slovně a jinak řečeno, ale jinak se jedná o totéž - prostě když škrtnu sirkou, tak mi mohou (nemusí!) při té teplotě páry uvolněné nad dotyčnou kapalinou vzplanout - odtud teplota vzplanutí. Naproti tomu teplota vznícení je taková teplota, při které mi směs může chytnout (vznítit se) bez použití zápalného zdroje - samo od sebe - samovznícení.
Georgis Fasulis:
Co se týká nafty, nejsem technolog, ale pokud si pamatuji, tak mi vždy bylo sdělováno, že nafta není za norm. okolnosti výbušná - podle staré normy se okolo nafty dával pouze ochr. prostor. Jde o tu teplotu vzplanutí - pokud zajistíte, že v jámě nebude nikdy více než 45°C, pak by tam SNV nemělo být, jak už napsal Pavel Ryšavý. Jestli existují pro montážní jámy speciélné předpisy, které to nějak zpřísňují, nevím.
Miroslav Mišo:
Citace: Georgis Fasulis 16.06.2005, 15:35
<p>Co se týká nafty, nejsem technolog, ale pokud si pamatuji, tak mi vždy bylo sdělováno, že nafta není za norm. okolnosti výbušná - podle staré normy se okolo nafty dával pouze ochr. prostor. Jde o tu teplotu vzplanutí - pokud zajistíte, že v jámě nebude nikdy více než 45°C, pak by tam SNV nemělo být, jak už napsal Pavel Ryšavý. Jestli existují pro montážní jámy speciélné předpisy, které to nějak zpřísňují, nevím.</p>
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana