Hledám zapojení staveništního rozvaděče, poradíte?
... z davu semináře:
Kde bych prosim nasel, zapojeni stavenistniho rozvadece pro vystavbu rodinneho domku? Vybaveni,zapojeni atd. (poklona) Emil Drastik
Radomir Kubíček:
Podmínky najdete v ČSN. Zapojení je dáno těmito podmínkami. Vy si necháte také provést typovou a kusovou zkoušku? Dělá to na mne dojem, že provádíte práce všeho druhu, zlaté České ruce, nebo zlaté krematorium? Uvědomte si, že na stavbě máte ty nejlepší podmínky, jak dojít k úrazu elektrickým proudem. Pokud nechcete zainvestovat stavební rozvaděč, tak za co budete stavět?
Ivar Majda:
Tak to je dobrý.On se jen ptá na zapojení a vybavení a vy ho hned obviňujete kdoví z čeho.Ach jo.
Emil Drastík:
Pane Kubíček.Byl to jen dotaz,neboť tak jsem byl osloven mým přítelem a moje odpověď jemu, byla totožná s Vaši odpovědi na dotaz můj.Děkují-moc jste mi pomohl.
Jaroslav Hasala:
Pro elektroinstace na staveništích platí ČSN 33 2000-7-704.
Hlavní požadavky na staveništní rozvaděče jsou :
1) Proudový chránič 0,03A na všechny zásuvky do 32A (včetně) nebo oddělovací transformátor (s tím jsem se ještě u staveništních rozvaděčů nesetkal)
2) zařízení pro nouzové vypínání - např. STOPtlačítko nebo zvenku přístupný hlavní vypínač
3) Uzamykatelný hlavní vypínač
Konkrétní zapojení je možné provést více způsoby. Takové univerzální jednoduché zapojení, vhodné pro stavbu RD, je např.: přívod pětižilovou šňůrou na chránič 0,03A, dále hlavní jistič, dále elektroměr (je-li požadován), dále hlavní vypínač (přístupný zvenku, uzamykatelný, s červenou ovládací páčkou, označený), dále jističe jednotlivých okruhů a zásuvky pro připojování spotřebičů. .
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana