Jak provést zvýšenou ochranu ponorného čerpadla?
Erich Franko:
(poklona) všem za názory, bohužel to zase zdraží cenu nabídky a díla. Čím více toho víš, tím jsi dražší než konkurence.
Surovec:
Doplňující pospojování, levné řešení ale náročná údržba spojů na ponorných čerpadlech. Vhodnější proudovým chráničem,kdy i při poruše kabelu dojde k odpojení zařízení.
Pavel Horský:
Citace: Erich Franko 23.07.2008, 07:28
(poklona) všem za názory, bohužel to zase zdraží cenu nabídky a díla. Čím více toho víš, tím jsi dražší než konkurence.
Divný to názor. Jak berete konkurenci? Tak, že ošidí ochranu takovou, jaká by měla být? To přece není konkurence! To je práce blbce, který by měl dojet na své diletantsví při provedení výchozí revize celého zařízení. Dokud budou psát RT revizní zprávy za pivo z kamarádství, pak bude naše řemeslo stále na úrovni dobře složeného uhlí.
BOHU ŽEL, JE MI Z TOHO OPĚT NA ZVRACENÍ (zle)
Milan Selezan:
Predpokladám, že pod pojmom ponorné čerpadlo je tzv. ponorka kde je celý komplet pod vodou. Nie je to vrtuľové, kde celá mechanika je síce pod vodou, ale motor nad vodou. Ponorky mávajú ochranu zvýšenou izoláciou, takže to zvýšenie ochrany pospojovaním by malo ako ochrana postačovať. Je to však aj na štítku čerpadla? Vrtuľové čerpadla nemajú motor pod vodou, takže tam to AD8 neplatí, skôr tak max. AD5. Podobne ako vrtuľové čerpadla je to asi aj s miešačmi. Osobne by som vyvolal jednanie, keď ste už realizátor a vyžiadal úpravu protokolu VV. Ináč prikláňam sa k názorom na riešenie ochrany prúdovým chráničom VIGI s dI 30mA. Nik sa neobzerá po cene realizácie, keď dôjde k smrťáku, ale každý je múdry ako to mohlo správne byť.
Erich Franko:
p. Horský, zřejmě jste nepohopil, co jsem tím myslel, nejedná se v žádném případě o diletanství, ale o holý fakt. Čím jsi znalejší, tím jsi dražší. Já jsem tuto diskuzi vyvolal z toho důvodu, že se v našem případě jedná o čerpadla a míchadla (ponorná) umístěná v nádržích, kam v žádném případě nemá přístup člověk a při jakékoliv manipulaci s čerpadlem, nebo míchadlem se zařízení musí vypnout na částipřístupné je potrubí a ostatní zařízení pospojené - nejedná se o pitnou vodu a ani o užitkovou vodu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana