Je připojení k sousedovi černý odběr?
mibas:
Vážený pane Anonym,
odpovídal jsem na toto v úvodu.
Připojení používám už skoro měsíc, načež nyní přijeli z energetiky a protože vědí z čezu z místní vsi, že můj dům ještě nemá elektroměr, asi viděli že večer svítím, oznámili mi že jsem černým odběratelem a dostanu pokutu.
Nevím že by mohlo být takové připojení považováno za černý odběr, protože energii odebírám přes jeho elektroměr, ani se z energetiky nezajímali o moji připomínku že jsem napojen k sousedovi.
Je takový postup od ČEZu správný?
A jak jim doložit či vysvětlit situaci?
Tedy je nutné nejprve definovat souvislosti a poté odpovědět či poradit.
Jenom jsem chtěl upozornit v čem mohou a nemohou argumentovat.
Jestli si chcete popovídat o zákonech v energetice a souvisejících vyhláškách a nařízeních. Velmi rád si s Vámi podiskutuji.
Mibas
ALCR:
Mě postup distributorů v tomto a v podobných případech připadá nechutný, proč rači nezasáhnou v domech cikánů, kde jsou na celý dům dva elektroměry ostatní byty propojeny z těch zapojených prodlužováky vidlice-vidlice (jedna vidlice se zapojí do zásuvkového okruhu připojeného bytu a druhá vidlice do zásuvky nepřipojeného bytu a takhle prodrátují celý dům, distributoři to vědí, ale neřeší to a to ti s prominutím blbci od distribuce dávají v elektroměrovýc h rozvaděčích na vývody do odpojených bytů lístečky pozor pod napětím, ale že zřejmě není něco v pořádku když na vývodu do odpojeného bytu je napětí neřeší, to budou rači buzerovat lidi jako pan Jirka Jirutka a podobní.
Nojo ono pustit se do cikánů je za 1. o život, výhrůžky ze strany ..., že vám zlikviduje rodinu a i kdyby ho náhodou (omylem) zavřely tak má mnoho příbuzných a pošle na vás je, to je standardní cikánská politika a za 2. kdyby se do toho distributoři pořádně opřeli a začali je odpojovat a pokutovat za černé a neoprávněné odběry tak Džamila Stehlíková, pseudo ochránci lidských práv, novináři, politici snažící se o zviditelnění a podobná sorta budou řvát jak tu chudáky ... utlačujeme, to ztráty zapříčiněné ... rači distributoři rozpočítají mezi ty co elektřinu řadně odebírají a platí, běžný člověk prostě nemá zastání, slušní a průměrní občané žádnou Džamilu která by se jich zastala nemají (zle) :'(.
ferdo:
Citace: Milan Exler 04.08.2008, 10:35
No, koneckonců, je v tom určitá logika. Ale potom by museli být černí odběratelé všichni ti zahrádkáři nebo majitelé garáží a podobně, kteří mají jeden elektroměr a za ním hejno podružných a o spotřebu se dělí. Jsou holt věci mezi nebem a zemí... :(
Osobne by ma zaujimalo kto je v tomto prípade zodpovedný za úraz spôsobený el. prúdom napr. pri usmrtení.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: ferdo 15.09.2008, 07:49
Osobne by ma zaujimalo kto je v tomto prípade zodpovedný za úraz spôsobený el. prúdom napr. pri usmrtení.
Ono to nemusí být tak horké. Teoreticky může být partnerem vůči energetice Český Svaz Zahrádkářů (jeden elektroměr). Ten pak rozúčtovává jednotlivým zahrádkářům spotřebovanou energii. Buď podle podružných elektroměrů nebo třeba podle datumu narození (ironie - znám to, jsem taky zahrádkář). Za stav takového zařízení je odpovědný ten, kdo je uveden ve stanovách sdružení a pokud není, tak majitel (svaz).
Na druhou stranu, úraz/smrt při zasažení el. proudem předpokládám spíše při používání el. energie v chatce nebo ze zásuvky na chatě při použití venku. Toto zařízení bude jednoznačně součástí chatky a tedy pod odpovědností zahrádkáře.
ferdo:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 15.09.2008, 08:30
Ono to nemusí být tak horké. Teoreticky může být partnerem vůči energetice Český Svaz Zahrádkářů (jeden elektroměr). Ten pak rozúčtovává jednotlivým zahrádkářům spotřebovanou energii. Buď podle podružných elektroměrů nebo třeba podle datumu narození (ironie - znám to, jsem taky zahrádkář). Za stav takového zařízení je odpovědný ten, kdo je uveden ve stanovách sdružení a pokud není, tak majitel (svaz).
Na druhou stranu, úraz/smrt při zasažení el. proudem předpokládám spíše při používání el. energie v chatce nebo ze zásuvky na chatě při použití venku. Toto zařízení bude jednoznačně součástí chatky a tedy pod odpovědností zahrádkáře.
Tak a sme u merite veci nemal by náhodou ten svaz požadovať aj RS od chatiek ktoré sú pripojené na jeden elektromera a potom na podružné elektromery tam smerovala moja otázka,kto je potom zodpovedný ak tieto podružne pripojené chatky nemajú RS.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana