Kolik 400V (16A) zásuvek je možné zapojit na jeden 3f jistič a jaký kabel k tomu musí být?
Jan Blaha:
, chtěl bych se zeptat, kolik 400V (16A) zásuvek je možné zapojit na jeden 3f jistič a jaký kabel k tomu musí být. Dále bych se chtěl zeptat, jaký kabel má být použit a odkud má vést pro přívod pro garáž. Jestli přímo od boudky před domem nebo z domovního rozvaděče. Ještě mi poraďte, kam se dává hlavní jistič a proudový chránič, jestli v boudce před domem nebo v rozvaděči RD. (poklona) a přeji krásný den
Slávek Spring:
Dovolím si vám odpovědět otázkou.To se ptáte pouze ze zvědavosti,nebo máte v úmyslu si nějaké rozvody dělat osobně?
Pokud se jedná o druhý případ,tak vám rozhodně doporučuji obrátit se na odborníka který vám požadované provede.Ať se na mě nikdo nezlobí,ale poskytovat rady laikům které se zde v poslední době hodně rozmnožily,mě připadá jako řezat si pod sebou vlastní větev s obživou.
Jiří Špelec:
To: Spring
Pane Spring, nic si nepodříznete. On by se zeptal klidně jinde, třeba v sámošce spolunakupujíc ího a ten mu řekne čert ví co. Když jsem chodil do fanklubu veteránů, taky mi méchouši poradili jak mám opravovat auto i když je to jejich práce. Po té co jsem se tenkrát zkusil rýpat pod kapotou, rád zavolám právě jedboho z nich, kteří mi tenkrát radili.
To: Blaha
Jak tak koukám, tak jste položil hned několik dotazů. Z celého toho řetězce vyplývá, že jste patrně chovatel drobného zvířectva. My říkáme těm vašim "boudičkám" rozvodnice. Doporučuji začít studiem této série článků Karla Dvořáčka. Pak se ptejte znovu...http://www.elektrika.cz/data/clanky/pnr1031119
Štefan Beláň:
Získal jste mé sympatie výrazem "od boudky". A tak ve zkratce pro orientaci, bez dalšího rozebírání.Max. počet zásuvek je 10 ks. To se ale využívá především v průmyslu. U běžných domovních rozvodů vždy stačí ccá 1-3 ks. Všechny zásuvky musí být stejné 400V/16A/3p+N+PE.
Kabel pro jištění 16A stačí CYKY 5Cx2,5mm2.
Přívod do rozvodnice garáže RG z domovní rozvodnice RD, kabelem CYKY 5Cx6mm2.
Jistič pro garáž osadit do RD, chránič může být na přívodu v RD, ale také v rozvodnici v garáži RG.
Jinak vám také doporučuji obrátit se odbornou firmu. Z Vašeho dotazu je patrné, že jste naprostý laik. Neohrožujte sebe i rodinu!
Jan Blaha:
Mnohokráte (poklona) za odpověď panu Beláňovi. Nejsem laik, ikdyž to tak vypadá. Já si tyto informace jen potvrzuji, protože nejsem přímo v tomto odvětví elektro a nikde na netu jsem nenašel žádný výklad norem CSN (332130) ohledně el. rozvodů. Mj. teď jsem procházel el.rozvody po firmě a chtělo se mi z toho zvracet!! Takže nejsem zastáncem - firma je nejlepší. A než být za ořezávátko a nechat se od firem okrást, to raději o dané problematice něco vím a raději je hned kopnu někam než aby to zase nějakej mastil zmastil. Tak se nezlobte za moje "hloupé" dotazy. (poklona) všem, kdo pomůžou a i těm, kdo třeba nepomůžou. Díky
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana