Jak mám postupovat při stavbě elektrické přípojky svépomocí?
Petr Doležal:
Tu "revizi pokládky" raději nazvěmež dílčí kontrolou od RT před zásypem, který ji potom zahrne do jedné revizní zprávy. Když bude fotodokumentac e, nemá to chybu.
Pavel Horský:
To Lehman: já nepsal, že si musíte na práci volat elektrikáře. Práce si provádějte sám, ale nechte si někoho na to dohlédnout, jinak se váš " košer" může změnit v " bolavou hlavu"
Divil byste se, co jsem za svoji elektroéru zažil neumětelů! Např. kamarádovi jsem opravil zář. svítidlo jen tak, že jsem mu v paticích pootočil novou trubici. On to okomentoval, že mu nikdy nikdo neřekl, že se ta trubice po zasunutí do patic musí pootočit. To, že jezdím do hotelů, restaurací, škol a školek měnit žárovky, protože školníci a údržbáři nemají dostatečnou sílu na dotažení žárovky v objímce, je naprosto normální. Takže......AME RIKO! BRAŇ SE! :D ;)
Patrik Lehman:
Omlouvám se za "nepřesné vyjadřování" ještě tu příslušnou hantýrku neumím ;)
Takže kdybych to shrnul, až budu mít PD a povolení ke stavbě, seženu si stavební dozor, ohlásím stavbu, a stavební dozor by mi mohl doporučit nějakého RT, který udělá revizi, kterou podle smlouvy EON od mě chce před připojením na sloupu. Na "elektrikářské" práce si najmu elektrikáře a snad tam není uý jiný zádrhel?
Patrik Lehman:
To P. Horský
No jo , máte pravdu, znám lidi, kteří si pozvou člověka i na sestavení skříňky z IKEA, což dle mého názoru by podle toho návodu zvládl i průměrně inteligentní šimpanz.
Dráty do rozvaděče ale rozhodně zavádět nebudu, to slibuju!
Petr Doležal:
To Lehman: obé (jednicka)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana