Jak mám postupovat při stavbě elektrické přípojky svépomocí?
Patrik Lehman:
Chic zřídit elektrickou přípojku na budoucí stavbu domu k hranici pozemku.
Vzdálenost od sloupu je cca 130m.
Zadal jsem projektantovi vypracování PD.
To prý může trvat až půl roku.
Chtěl bych přípojku realizovat svépomocí.
Jak mám postupovat?
Michal Slabý:
Bez projektu se neobejdete. Vyřešeny vztahy s majiteli pozemků. Povolení příkonu s distributorem(Podle situace se na přípojce podílí-standartně 50m, zbytek je na vás). Najít firmu, která to vykope a postaví. Ana konec někdo kdo vás k síti připojí.
Patrik Lehman:
EON mi dal smlouvu, že přípojku od sloupu si zřídím na vlastní náklady, oni mi odpustí poplatek za příkon. PD se už zpracovává včetně stavebního povolení. Firmě t odávat nechci, mám možnost si udělat výkopové práce velmi levně a rád bych si udělal zbytek. Nevím však, kdo musí na stavbu "dohlížet", či ji jinak "revidovat".
Vojtěch Běhunčík:
Dohled nebo dozor nad projektovou přípravou a prováděním staveb je trojího druhu:
dozor autorský, který je dohledem autorizované osoby (autora díla) nad postupem další přípravy, zpracováním dokumentace i nad realizací stavby na základě samostatného smluvního vztahu;
dozor technický je dozorem nad prováděním stavby, vykonávaný zástupcem investora (u stavby financované z veřejného rozpočtu je stavebník povinen zajistit technický dozor nad prováděním stavby);
dozor stavební je odborný dozor nad prováděním stavby svépomocí vykonávaný osobou kvalifikovanou (VŠ nebo SŠ stavebního směru a alespoň 3 roky praxe při provádění staveb).
ALCR:
Kabel v zemi musí být správně uložen http://elektrika.cz/data/clanky/vvvatd040521, a před zahrnutím kabelu by měl revizní technik s kontrolovat správné provedení, samozřejmostí by mělo být provedení fotodokumentac e pro pozdější doložení, že byly práce provedeny správně a odborně.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana