Lze instaloval ochranu, která řeší i případ, kdy se na nuláku objeví přepětí?
Mařík Pavel:
Pane Pavlíku, DEHN je velmi dobrá volba, i když ne z nejlevnějších. Těžko vám ale doporučit odborníka, když nemáte vyplněnu lokalitu výskytu ;)
J. Suchý:
Vážený pane Pavlíku,
moje doporučení zní - nejprve investujte několik stovek korun do důkladné revize Vaší elektroinstala ce. Příčina Vašich problémů během bouřky může být právě v kvalitě elektroinstala ce. Bez tohoto posouzení může pro vás být instalace přepěťové ochrany zklamáním.
Přepěťová ochrana musí být komplexní, tedy musí být chráněny všechny vodiče, nejen vodič N. Optimální volbou je kombinovaná přepěťová ochrana SALTEK FLP-B+C GE 3+1, kdy jsou chráněny všechny vstupující vodiče.
Pokud potřebujete další informace a radu, neváhejte kontaktovat podpora@saltek.cz, naši oborníci vám poradí.
Přeji hezký zbytek dne
Jaromír Suchý
Roman Pavlík:
Revizi mám samozřejmě objednanou. Nic převratného ale nečekám, jedná se o dva roky starou novostavbu. Stejně jako já jsou postiženi sousedi v okolí - odešla jim (podobně jako mně) elektronika v kotlech, EZS, motorové pohony vrat, jednomu sklokeramická deska atp. Já jediný měl tu smůlu, že je zřejmě poškozen i přívodní kabel.
K lokalitě: Je to Brno-venkov, dům stojí na kopci u lesa, nad ním je jen maličká vodárna a dál políčka. Cca 300 metrů od nás pokračuje výstavba.
Moje požadavky:
1) ochrana domu předpožárem
2) ochrana elektroinstala ce - ten poškozený přívodní kabel mi vadí nejvíc, bojím se, že to bude znamenat sekání...
3) ochrna spotřebičů typu kotel, motorový pohon vrat, atp.
4) alespoň doporučení pro ochranu elektroniky - teď ji zcela jistě připojím přes UPS, ale 200kA asi UPS neustojí...
K penězům:
Škody z pátku odhaduji na 40.000 - 50.000 Kč, za smysluplnou proto považuji investici kolem 20.000,- Kč.
K těm značkám - taky se mi líbil moeller, SP-B+C/3, SPC-S-20/280/3 a něco k zásůvkám s elektronikou + UPS. Mohu moellera zařadit mezi profi řešení?
Jan Hájek:
Rozhodně doporučuji DEHN ::).
Pokud se mrknete na www.kniSka.eu, stáhnete si KníŠku 2.0, tak se budete v problematice orientovat alespoň tak, že vás nenapálí.
Pokud to budete potřebovat probrat, jsem vám k dispozici, cinkněte mi.
Michael Holaň:
Pokud vám mohu poradit z praxe, tak podpořím pana Hájka. DEHn totiž má "energetickou " selektivitu, čili stahuje do země nejprve energii a pak teprve přepětí. Tím máte zaručeno, že vám energie blesku nebo přepětí nebude běhat po instalaci.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana