Proč reaguje vedlejší chránič ?
Miloslav Dunda:
Domnívám se, že by mohl být některý N vodič připojen na N přípojnici jiného chrániče než fázový vodič. (přehozené N vodiče) asi by stálo za to to ještě jednou zkontrolovat.
Baloun Miloslav:
To: Novák
Impuls k vyvolání jevu je proud měřícího přístroje případně zkušebního obvodu chrániče, jiný poruchový stav nepopisujete.
Jediná cesta k uzavření proudového obvodu a k rozvážení součtových transformátorů obou chráničů musí vést jinou cestou než ochranným vodičem zkoušeného chrániče (směrem ke zdroji). Druhý chránič může zapůsobit pouze v případě, že přes jeho N vodič se bude proudový obvod uzavírat.
Dá se tedy předpokládat hraničící s jistotou, že je uvolněný některý spoj na PE vodiči před chráničem a druhý chránič má spojen vodič N a PE někde na svých vývodech buď přímo nebo odpor úměrný vypínacímu proudu chrániče .
Rozmahel Vladimír:
To je pravda, dále by to mohla být společná fáze, chráničů v seriie, což tady asi nebude. Je ale s podivem, že by si chránič 30mA nechal bez padání spojit N-PE. Mohlo by to být pouze v případě např. špatně zapojených zásuvek bez zapojených spotřebičů. / v klidu se nic neděje /
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Rozmahel Vladimír 08.06.2008, 17:11
Je ale s podivem, že by si chránič 30mA nechal bez padání spojit N-PE.
0,03A*230V = cca 7W, to je žárovička v kontrolce :))
Mě padal chránič na jedné benzínce. Vždycky večer. Lítal jsem tam jako pošuk, než mi došla souvislost s tím večerem. Soumrakáč sepnul osvětlení LPG a bylo to. Elektrikář měl krátký N vodič, tak to frkl na PE. Při zkouškách ještě chránič nebyl, tak to nezjistil :)).
Rozmahel Vladimír:
Ano, v beznapěťovém stavu byl chránič spokojen.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana