Jak odstranit chrčení/bzučení monitoru?
Biges:
,
mám doma monitor NEC LCD2690WUXi, který při provozu chrčí/bzučí.
Prohledával jsem záplavu diskuzí, někdo to má také, někdo ne. Bylo mi doporučeno zkusit to zapojit na UPS, že by to mohlo být nějakými problémy v síti, nicméně to m i připadá jako poměrně drastické řešení (předpokládám, že při napájení přes UPS vznikají ztráty). V elektrotechnic e se nevyznám, proto se ptám, jestli skutečně může hlučnost zdroje (transformátoru?) souviset s nějakým problémem v elektrické síti, takže UPS či usměrňovač napětí by pomohl, popřípadě jestli je to prostě špatným návrhem. Možná je problém, že ten monitor je navžen na 110V i 240V, ale Američané si na tohle stěžovali také.
Díky za případná doporučení
dolac:
Citace: Biges 24.05.2008, 02:24
mám doma monitor NEC LCD2690WUXi, který při provozu chrčí/bzučí.
Záleží na tom, čo vám tam chrčí a ako to chrčí. Aký to má kmitočet. Pravdepodobne niečo v zdroji. Môže to byť zvuk od mechanického kmitania nejakej súčiastky v zdroji (feritové trafo, ker. kondenzátor a pod.), ale môže to byť aj zvuk od sršania vn na obrazovke.
Myslím si, že UPS vám určite nepomôže. Tvar napätia z bežných UPS-iek je omnoho horší ako mate napätie v sieti.
Biges:
Citace: dolac 24.05.2008, 09:41
Záleží na tom, čo vám tam chrčí a ako to chrčí. Aký to má kmitočet. Pravdepodobne niečo v zdroji. Môže to byť zvuk od mechanického kmitania nejakej súčiastky v zdroji (feritové trafo, ker. kondenzátor a pod.), ale môže to byť aj zvuk od sršania vn na obrazovke.
Myslím si, že UPS vám určite nepomôže. Tvar napätia z bežných UPS-iek je omnoho horší ako mate napätie v sieti.
Díky. Jakmile se dostanu domu, tak to nahraju, jestli to tedy bude k něčemu dobré.
Petr Doležal:
Nejsem slaboproudař, možná jsem hloupej, ale LCD monitor má v sobě vn trafo ?
František Šohajda:
LCD nemá vn trafo! Ten napájí řádkování malé napětí podle druhu do 70V.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana