Musí být fáze stále ještě vlevo?
Kamil Novák:
Citace: Jaroslav Jonáš 13.09.2008, 21:42
Můžete citovat konkrétní normu ČSN, která připouští v zásuvkách pevného rozvodu zapojit fázi vpravo ?
Pročetl jste si TUTO diskusi ? ;)
Čestmír Kubáček:
Nevím, ale ještě jednou mi zde někdo ze starých padrů řekne, že plynový kotel se po..Re z vrcholu napěťové špičky zpožděné o 20ms, tak jedu vysvětlovat se sekerou v ruce, že AC není DC. Na polaritě NEZÁLEŽÍ!!
Jan Franěk:
Citace: Čestmír Kubáček 23.06.2017, 21:47
Nevím, ale ještě jednou mi zde někdo ze starých padrů řekne, že plynový kotel se po..Re z vrcholu napěťové špičky zpožděné o 20ms, tak jedu vysvětlovat se sekerou v ruce, že AC není DC. Na polaritě NEZÁLEŽÍ!!
Za prvé. Myslím že odpovídat na diskusi starou skoro 10 let a myslet si že někdo ještě pořád čeká na odpověď, je znamením nehynoucího optimismu a já byť nezdolný optimista, jen tiše závidím.
Za druhé nikde jsem se v tomto vlákně nedočetl o zpožděné špičce o 20ms, DC a AC napětí, včetně polarity a tedy postrádám důvod a logiku vašeho opožděného příspěvku, včetně jeho směřování konkrétním kolegům.
:-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\ :-\
Ivan Taraba:
Citace: Čestmír Kubáček 23.06.2017, 21:47
Na polaritě nezáleží v síti TI, ale ne v síti TN.
Například zapalovací automatika Honeywell se při prohození L a N nepo..re, ale bude se vypínat. Souvisí to s kontrolou ionizačního proudu. Nejspíš je to rozdílem napětí mezi L a PE, který je větší než mezi N a PE. A proto má v katalogu upozornění: "Pokud zapalovací automatika (bez funkce fáze/nula jsou nezávislé pro provoz zap. automatiky) se zdá že funguje normálně, ale nesnímá plamen, zkontrolujte správnou polaritu napájení: fáze/ nula." Jinak doporučují použít transformátor snímání plamene.
I kdybych to tomu kotli vysvětlil se sekerou v ruce, stejně nezatopí.
Ivan Taraba:
Citace: Ivan Taraba 23.06.2017, 23:55
Na polaritě nezáleží v síti TI, ale ne v síti TN.
Opravuji: Na polaritě nezáleží v síti IT, ale ne v síti TN.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana