Musí být fáze stále ještě vlevo?

<< < (11/28) > >>

Pavel Horský:
Citace: Kamil Novák  11.09.2008, 18:59

Nemusí.

ČSN 33 2000-4-46 ed.2, čl.46N6.5 :

Reakce po delší době......po hodně dlouhé době. Když však čtu diskuse na soc. sítích, musím ji oživit, neboť někteří elektrozedníci nemají stále jasno a tak nějak jsou přesvědčeni o tom, že si mohou dělat co chtějí, hlavně že ve finále svítí světlo a hraje televize.

MUSÍ a v celém objektu viz ČSN 33 2000-4-46 ed.3 čl. NA.5 konec třetího odstavce.

A proč jsou znalosti mnoha našich kolegů tak špatné?
Na mém webu jsem před časem založil malou anketu o tom, jak se kdo vzdělává v oboru.
A prozatímní výsledky naprosto korespondují s tím, co denně čtu na netu a s čím se živě každodenně setkávám.

Anketa viz https://www.severocech.cz/

Václav Třetí:
Výsledek ankety je tristní, zejména v našem oboru. 165 odpovídajících z 392 zúčastněných, což je 42%,  se dále nevzdělává !

Co si budeme povídat, viděl jsem před několika léty nový projekt, který předpokládal použití AGY 2x2,5. Ten už se 50 let nevyrábí. Nevím, zda by se mohlo uznat jako omluva, že autorovi projektu bylo přes 80 let. V době, kdy šel do důchodu (v jeho 60),  se nevyráběl už skoro 30 let. Takže dotyčný  profesně zamrzl chvli po studiích.

Jediné, co lze tak nějak pochopit, že se svými (ne)znalostmi neživí a užívá si důchodu (zaplať Pán Bůh). Projekt udělal pro svého příbuzného a snad zadarmo.

Po čase jsem si říkal, že ho možná chtělo podstrčit do stavební dokumentace, zda by si někdo na SÚ všiml chybičky v datu.

Pavel Horský:
Citace: Václav Třetí  01.02.2024, 13:52

Výsledek ankety je tristní, zejména v našem oboru. 165 odpovídajících z 392 zúčastněných, což je 42%,   se dále nevzdělává !

O tristní míře nevzdělanosti v našem oboru pak zcela jasně hovoří příspěvky drtivé většiny přispěvatelů na soc. síti FB.

Z příspěvků jednoho z nich...

... web "diskuze.elektr ika.cz" stojí celkově za prd protože to je jak FB ... každý kdo chce tam může psát a těch blbostí co jsem tam už našel je hromada. Normy jako takové jsou nezávazné. nicméně pokud na tom někdo chce pak udělat revizi tak normy musí dodržet neboť se reviduje stav zařízení dle norem. Večer budu v práci kde mam normy tak si přečtu normu kam mě odkazujete a jsem zvědav zda se tam dočtu, že musím dát fázi vlevo. Muselo by se něco změnit od prosince kdy jsme měli školení (194/2022) od ... a toto byla jedna z diskuzí co jsme vedli se školitelem.

Slušný materiál, že?

A mě by pak zajímalo, jak může hlupák poznat, že se někde píše hloupost.
Na čem je založeno jeho poznání?
Na tom, že to jinde slyšel jinak?
To je trošku málo a nenechá si to za žádnou ceny vysvětlit.
Smutné, že?  :(

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  02.02.2024, 11:56

... jak může hlupák poznat, že se někde píše hloupost.
...

To je obecně problém, který zasahuje i do těch nejvyšších míst.

Prý "Šéf" nemusí být odborník, na to má odborné zástupce, poradce,...
Ale jak si je vybere, jak pozná, že to nejsou ještě horší hlupáci a ignoranti než on?

pegas100:
Mrkněte se ještě na normu ČSN 332180 čl. 6.2.2. Myslím že ještě není zrušena a zde se nic nedoporučuje, ale také nenařizuje.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana