Je mozne pripojeni svetla provest kabelem lanko Cu 2x0,75?
neznalekX:
Bydlim ve starsim panelaku a chtel jsem si natahnout vlastni svetlo do sve sklepni koje.
Napichnul bych se tedy na krabicku u rozvodu svetla chodby ve sklepe.
Je mozne pripojeni svetla provest kabelem lanko Cu 2x0,75?
Martin Novák:
Odpoved na vase dve otazky zni:
- NE
- NE
Na svetelny okruh spolecne spotreby ve sklepe NESMI byt nic pripojeno. Nevidi to radi spravci domu a uz vubec ne hasici, kteri pri kontrolach zadaji okamzite odstraneni takoveho napojeni...
neznalekX:
Citace: Martin Novák 17.05.2008, 23:49
Odpoved na vase dve otazky zni:
- NE
- NE
Na svetelny okruh spolecne spotreby ve sklepe NESMI byt nic pripojeno. Nevidi to radi spravci domu a uz vubec ne hasici, kteri pri kontrolach zadaji okamzite odstraneni takoveho napojeni...
Jee, to je mi jasne ze provedeni je na cerno !
kdyz uz je to na cerno tak proto se ptam aby to nebylo jeste cernejsi
zda muzu zvolit popisovany kabel a zda na ten svetlnej okruh muzu pridat jednu zasuvku.
Pro upresneni na tomtu okruhu je 5 zarovek vcetne moji o vykonu 60W.
Zda to tedy ten pretah snese prurez 0,75 a tu zasuvku.
Pavel Horský:
NE! Způsobem, kterým chcete vaše připojení provést, připojují své svítidla a spotřebiče naši Vietnamští spoluobčané.
Když už chcete něco takového provést ( a dle vašeho dotazu jsem vytušil, že vás asi od tohoto záměru těžko někdo odradí), proveďte to prosím alespoň odpovídajícím kabelem CYKY-J 3x1,5mm2 a hlavně v té krabici nespojujte dohromady Al a Cu vodiče tak, aby se vzájemně dotýkaly.
neznalekX:
Citace: Pavel Horský 18.05.2008, 08:13
NE! Způsobem, kterým chcete vaše připojení provést, připojují své svítidla a spotřebiče naši Vietnamští spoluobčané.
Když už chcete něco takového provést ( a dle vašeho dotazu jsem vytušil, že vás asi od tohoto záměru těžko někdo odradí), proveďte to prosím alespoň odpovídajícím kabelem CYKY-J 3x1,5mm2 a hlavně v té krabici nespojujte dohromady Al a Cu vodiče tak, aby se vzájemně dotýkaly.
Diky, jasne ze neodradi, jelikoz mam koji tak blbe ze si tam sotva vidim na spicku nosu :) Uvidime jak dlouho to tam vydrzi nez na to nekdo prijde - pak uz jen budu mlzit ze ja ne ze to tam bylo po puvodnich majitelych. :)
Jeste jedna utazka : mohu pripojit vypinac primo na drevenou konstrukci toho sklepa
kdyz vypinac bude mit kryti IP44 ? nebo se musi dat na izolacni podlozku. ? a jakou a kde ji sehnat ?
Bohuzel jsem si to tam pripravil zatim s lankem 0,75 ted uz vim ze by tam melo byt kdyz uz tak 1,5. (ptal jsem se az kdyz me hryzalo svedomi) Horsi je ze snaha o maskovani pretahu do stropu a presadrovani by mi ted zpusobila komplikaci to predelat. Ted mne tedy spise zajima co se vse muze stat kdyz tam je ten kablik 0,75 ? muze to nejak shoret ? jeste jsem team vpichnul jednu zasuvku. Chapu ze z revizniho hlediska je to cele spatne, ale nerad bych napachal nejakou skodu, proto se ptam jestli hrozi nejake zvysene riziko. Jde o prilezitoste si rozviceni a zasuvku pouzivat taky prilezitostne kdyz bych potreboval tak akorad neco delat s vrtackou. diky moc.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana