Je mozne pripojeni svetla provest kabelem lanko Cu 2x0,75?
neznalekX:
Prosim pany administratory aby bud smazali toto tema
nebo aby ho promazaly az tam kde je napsano ze se to nesmi.
Ja sem ponaucen - za coz Vam (poklona) . Priste se zacnu nejdrive radit nez tvorit.
neznalekX:
Citace: Fuk Tomáš 18.05.2008, 22:41
Tak mě napadá, když to čtu - že Vy jste to zasekal do zdi (stropu)? A použil jste kabel pod omítku, anebo obyčejnou bílou (černou) dvojlinku?
No dal jsem tam kulatej kabel. Je v polystyrenovym podhledu - vyskrabla drazka
a presadrovany. Coz predpokladam ze je taky blbe ze ?
Fuk Tomáš:
Citace: neznalekX 19.05.2008, 09:16
Takže hořlavý podklad a minimální chlazení, že? Přípustnost takového uložení a proudovou zatižitelnost při takovém uložení jste v katalogu výrobce kabelu ověřil?
Radek Červený:
Citace: neznalekX 19.05.2008, 09:16
Už sem raději na toto téma nic nepište, nebo odborná veřejnost vyskočí z kůže (doh) (doh) (doh)
Odpojte to, zamaskujte to, a požádejte správce domu o profesionální provedení. Zaručeně vás to vyjde nejlevněji.
Čestmír Kubáček:
Rady zde získané můžete použít, pokud:
a) Neporušujete zákon
b) Máte základní pud sebezáchovy
Jelikož z Vašeho dotazu vyplývá, že chcete vytvořit parazitní svítilnu na vedení, které platíte všichni, porušujete tím dané zákony.
Moje rada zní: Navštivte http://shop.emos.cz/kategorie/drobne-elektro/svitilny-svetla-a-osvetleni/svitilny/ nebo jiný obchod, hezky doma na svém elektroměru nabíjejte baterky a poctivě si sviťte. Nebo je druhá varianta, udělejte to jak chcete, a připravte se na plnění hmotných škod všem nájemníkům v domě, protože vše tak krásně hoří. A tím, že jste se tady nějak ptal, jste dohledatelný jako viník.
Mimochodem, při jakékoliv radě můžete i Vy nás "uzavřené odborníky" nařknout z navedení k trestnému činu atd... Takže rady v tomto ohledu nedáváme.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana