Jaké mohou být problémy s připojením asynchronního generátoru do sítě?

<< < (2/2)

dolac:
Citace: Fuk Tomáš  15.05.2008, 01:05

Zajímá mě, jaké si myslíte, že mohou vyvstat jiné problémy - třeba v té oblasti, že distributor nebude ani tušit, že tam někdo něco generuje.
Pri výpadku siete predpokladám, že odbudenie generátora môže trvať rádovo cca 500ms až sekundu. Podľa toho kde dôjde k prerušeniu napätia, a ako bude v odpojenej časti krytá výroba odberom, môže u blízkych odberateľov vzniknúť v sieti vysoké prepätia, ktoré už môže poškodiť ich rôzne drahé spotrebiče.
Čo sa týka spätného chodu elektromeru, aj niektoré indukčné elektromery môžu mať ochranu proti spätnému chodu, ale toto asi teraz neriešime.
Nerozumiem však, prečo chcete dodávať elektrinu do siete načierno, prečo ju nedodávať oficiálne? Veď to nie je až taký problém a môžete dodať aj viac ako spotrebujete. 

Fuk Tomáš:
Citace: dolac  15.05.2008, 21:21

Nerozumiem však, prečo chcete dodávať elektrinu do siete načierno, prečo ju nedodávať oficiálne? Veď to nie je až taký problém a môžete dodať aj viac ako spotrebujete. 

Důvod, proč onen dotyčný nechce dodávat oficiálně, vidím především v jeho nechuti zkoumat podrobně připojovací podmínky a související normy a legislativu, a pak je také splnit. Stojí to čas a peníze, a protože chce realizovat prototyp, tak to chce vzít cestou nejmenšího odporu.

Fuk Tomáš:
 (poklona)  všem za příspěvky!

PLV:
Abych nezakládal nové téma tak využiju toto. Ctěl jsem se zeptat, jestli někdo má zkušenosti nebo jestli se to už někde tady řešilo, když asynchronní motor ve funkci generátoru provozuji v ostrovním zapojení. To je, že vyrábím energii pro svoji spotřebu a nejsem připojen k síti. Viděl jsem kdysy někde schéma, kde byly zapojeny kondenzátory a už si nepamatuji jak a jakou měly kapacitu vzhledem k výkonu generátoru. Je to realizovatelné a má s tím někdo zkušenosti?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana