Mám se jako revizák pustit do odstraňování závad?

<< < (3/3)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Radek Kroutil  01.05.2008, 15:36

výchozí revize to asi nebude. Tu si musí zajistit elektromontážn í firma, která tu rekonstrukci prováděla.

A proč by musela? Je to věc dohody. Už jsem zažil investora, který výchozí revizi dodavatele odmítl s tím, že si ji zajistí sám svým vlastním RT. Něco ve smyslu "důvěřuj, ale prověřuj". Docela dobře to fungovalo.

Kamil Novák:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  02.05.2008, 12:15

Už jsem zažil investora, který výchozí revizi dodavatele odmítl s tím, že si ji zajistí sám svým vlastním RT. Něco ve smyslu "důvěřuj, ale prověřuj". Docela dobře to fungovalo.

Tohle je podle mého soudu nejlepší cesta k tomu, aby revize byla co nejvíce objektivní.
I když chápu, že právě toto nejde některým montážním firmám pod vousy.  (surprice)

Josef Menc:
Díky za rady na můj dotaz s pospojením v penzionu.
Jde o novou elektroinstala ci na kterou jsem byl přizván jako nezaujatý revizní technik.
Nakonec mně investor přemlouvá abych dílo dodělal a tím mně uvedl do prekérní situace, kdy budu muset řešit v dokoneném objektu pospojení mezo patrovými rozvaděči (10 ks) a nakonec možná i v koupelnách. čili asi sekání, resp. v lištách.
Na základě vašich příspěvků tedy nafotím, sepíšu negativní revizní zprávu, vyčíslím náklady na úpravy a sepíšu smlouvu.
Pak se do toho pustím !
Ještě jednou díky.
Menc Josef

Rozmahel Vladimír:
Citace: Josef Menc  30.04.2008, 18:02

Byl jsem pozván na revizi penzionu (2 restaurace, kuchyň, 35 pokojů s koupelnou.
Než se do toho pustíte doporučuji mít v ruce projektovou dokumentaci, třeba jen i dodatečné zakreslenou.
Např. Pokud bude provedeno hlavní pospojování v přízemí nebo suterenu z jakého důvodu je nutno tahat pospojování mezi rozvaděči / pokud vyhoví průřez přívodního vedení, atd... /? Takové a podobné věci musí stanovit projektant. Jinak se vám to může vrátit jako Damoklův meč.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana