Mám se jako revizák pustit do odstraňování závad?

(1/3) > >>

Josef Menc:
Byl jsem pozván na revizi penzionu (2 restaurace, kuchyň, 35 pokojů s koupelnou.

Montážní firma neprovedla vůbec žádné pospojení, není svorkovnice HOP, propojení podružných rozvaděčů, pospojení koupelen.

V koupelnách je

zásuvka 230V,
světlo II. tř.
ventilátor II. tř.,  
el. žebřík ve II. tř.,  který je však napojen v krabici K 68, která je zavíčkována v obkladě koupelny - nebezpečí postříkání vodou při neodborném používání sprchy.

Investor po mém zjištění chce abych toto uvedl do pořádku.
Vše je stavebně dokončeno, včetně nábytku a koberců.

Jirka Š. Svejkovský:
V čem je problém? Provádíte i elektroinstala ce? Ta šup, vypracovat cenovou nabídku na odstranění závad a podepsat smlouvu. Kolik si řeknete za stěhování nábytku, je už jenom detail :)
V lepším případě dostanete zaplaceno za práci navíc, v horším vám nezaplatí ani tu revizi.

Milan Karvánek:
TO: Menc> a co je psáno v technické dokumentaci? Ani slovo o HOP objektu? A rozklíčovat zóny v koupelnách a vztáhnout k tomu potřebné krytí pro spotřebiče (krabice),  to snad nemůže být pro RT problém, dyk tu ČSN 332000-7-701 stačí jen přečíst!
Objednávka na odstranění závad od investora, no to je to nejlepší co vás mohlo potkat, taky vás mohl z revize odvolat, když děláte potíže a našl jste nesrovnalosti a nedostal byste vůbec nic.

Miroš Jan:
TO : Menc.

Neuvádíte, jak je ta elektroinstala ce stará. Kdy vlastně byla spuštěna do provozu ?

Milan Brejcha:
TO : Miroš,
       pkud budete vědět jak je ta instalace stará, tak vyřešíte problém, který je uveden  :D :D Podlé mého uvážení se jedná o výchozí reviz, kde se jedná o to, že montážní firma podmínku nesplnila. Já osobně bych to dal do závad a pokud mi provozovatel požádá o odstranění závad, tak to jistě bude za tučnou úplatu, kterou provozovatel bude muset vymáhat na firmě, která provedla elektroinstala ci. Ale vše záleží na domluvě  (zle) (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana