Jak zaznamenávat spotřebu v průběhu dne?

<< < (2/3) > >>

Kamil Novák:
Citace: Robert Vozka  11.11.2008, 19:34

Tady tedy přikládám průběh spotřeby naší kombinované lednice za 24hodin (A, 200cm, 2kompresory):
RV

Toto je nebezpečný graf ! 
Večeříte až po 18. hodině, což se dle dietologů nemá, ale hlavně - kdopak to chodí mlsat mezi 22 až 23 hodinou ?  ;)  >:D

Robert Vozka:
Citace: Kamil Novák  12.11.2008, 08:58

Toto je nebezpečný graf ! 
Večeříte až po 18. hodině, což se dle dietologů nemá, ale hlavně - kdopak to chodí mlsat mezi 22 až 23 hodinou ?  ;)  >:D

Tak tak :) mezi 22-23 by to mohlo být spíše "uklízení zbytků". Zato z prvního grafu je vidět, kdy si žena v průběhu dne vařila čaj (rychlovarná konvice).
  Teď mám tento přístroj (poněkud provizorně) přes rozvaděč (prosím nekamenujte mě tu),  abych mohl měřit světla (zjistil jsem, že se měří proud procházející "pravou" dutinkou - má to německé koncovky). A tady už je vidět, i kdy šel člověk na záchod (večer) (zle)   ... Orwell měl naprosto správné vize :)
  Máme v rodinném domě 3 generace (po patrech),  takže všechny lednice apod. 3x - uvidíme, jak je na tom stará lednice, jestli snížení teploty praní opravdu ušetří x% energie apod.

Kamil Novák:
Jestli si Conradi u tohoto přístroje nevymýšlejí, (viz výše uvedený odkaz) tak přesnost +/- 1%  + 1 digit je mimořádně slušná !  :o
Jen se mi nechce věřit, že je v celém rozsahu od 0,0065 do 15A.  :-\

Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák  12.11.2008, 11:55

Jestli si Conradi u tohoto přístroje nevymýšlejí, (viz výše uvedený odkaz) tak přesnost +/- 1%  + 1 digit je mimořádně slušná !  :o
Jen se mi nechce věřit, že je v celém rozsahu od 0,0065 do 15A.  :-\

To jsou údaje ze zjednodušeného českého popisu.
Skutečnost (viz http://www2.produktinfo.....com/datenblaetter/125000-149999/125323-an-01-de-ENERGIEK_MESSGERAET_ENERGY_LOGGER_3500.pdf) je trochu jiná.
U měření příkonu je udávaná přesnost (při teplotě 23 +- 5 °C)
      5...3500W +- 1% +- 1 digit
      2...5 W +- 5% +- 1 digit
      < 2W    +- 15% +- 1 digit
Ale přístrojek je to pěkný, pro podrobnější analýzu jednotlivých domácích spotřebičů připojených pohyblivým přívodem perfektní.

Fojtík Jaroslav:
Kdysi jsem neco podobneh pro vodomery resil tak, ze jsem mel hodinova data

[x1, x2, x3 .............. .............. .............. .............. ......... x60]

denni data s prumery ziskanymi redenim hodinovych dat. Nejjednodussi moznost je na konci kazde hodiny spocitat prumer hodiny minule.

Data potrebujete vzdy na nejake urovni rozliseni. Z jemnejsiho rozliseni se vzdy da spocitat too hrubsi.

Podivejte se treba na tohle:
http://www.heaven-czfree.net/stat/detailed_sitel.html

tam vidite 6h, denni a tydeni grafy.

Pristup k mereni spotreby elektriny bych volil uplne stejny.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana