Umístění domovní rozvodnice

<< < (2/3) > >>

Marek Vinkler:
Díky za rychlou odpověď. Měl jsem samozřejmě na mysli EON. Pozemek před RD není, je tam přímo chodník, žádná předzahrádka. Pokud na tom budou trvat, zbývalo by vysekat další otvor nad existující, relativně novou přípojkou, kterou tam před časem davali oni. Bohužel nejde otevřít, možná by tam místo na elektroměr ještě bylo.

Zdenek Hejčl:
Otevřít jde, jen musíte mít správný klíč. Ta skříň bude HDS tam žádný erlektroměr být nemůže. Vysekat to půjde snad jen nad nebo vedle a osadit skříň na elektroměr. / minimální vnitřní rozměr skříně bude 450*450mm / Podružný rozvaděč můžete mít v bytě, nikoliv na rameni schodiště.

Marek Vinkler:
Díky za odpověď. Informoval jsem se přímo v EONu a řekli mi, že pokud je elektroměr již uvnitř, nemohou nikoho nutit, aby jej dal ven. Takže může zůstat, ale musím nahlašovat stav, popř. umožnit přístup. Také pokud se elektroměr neposune více jak o 4m od současného umístění, nemusí se to ani nahlašovat. Pouze nahlásit odpombování.

Marek Vinkler:
Ještě bych poprosil o radu v případě venkovní skříně HDS. Připravuji cestu pro nový kabel a rád bych do ní nakoukl, abych pak nebyl překvapen. Na skříni je ale zámek, který vypadá jako klasická FABka. Je možné tento klíč někde volně sehnat?  (poklona)  za radu.

Jaroslav Hasala:
To Vinkler :

Navzdory snahám rozvodných závodů jsou tyto klíče mezi běžnými elektrikáři rozšířeny celkem hojně ... ;)

A pokud by snad nebyly k mání, potom musíte kontaktovat příslušné rozvodné závody.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana