Umístění domovní rozvodnice
Petr Firbas:
pri projektovani el. rozvodu v nasem RD jsme narazili na otazku umisteni
domovni rozvodnice (ktera neobsahuje elektromer). Z dostupnych informaci
vime, ze rozvodnice s elektromerem se sice mohou umistovat na schodisti,
ale
(podle pozadavku rovzodnych zavodu? normy?) ne na rameni schodiste.
Je mozno bytove rozvodnice _bez_ elektromeru umistovat podle normy na zed
v
prostoru ramena schodiste?
Malovaný:
Rozvodné závody mají co mluvit pouze do umístiní elektroměrovéh o
rozvadeče!!
Každá rozvodnice by měla být umístěna tak, aby k ní byl zajištěn
snadný a
bezpečný přístup, ale v dnešní době vám revizní technik odsouhlasí
cokoli.
A kdyby náhodou protestoval tak zavoláte jiného.
Evzen Zeman Datum: 9.1.2003:
Citace:
"A kdyby náhodou protestoval tak zavoláte jiného."
Klasicke. Pak je nejhorsi (nejmene respektujici bezpecnost)
tim nejlepsim.
Marek Vinkler:
Mám podobný problém v RD, elektroměr je uvnitř domu. Nyní chci provést rekonstrukci elektriky, přivést tři fáze místo jedné, což znamená vyměnit elektroměr a instalovat ho do nové elektroměrové skříně, kterou bych dal do jiné místnosti na stejném podlaží. Bude mě elektrárna nutit umístit nový elektroměr vně domu a sekat tam nějakou další díru pro něj? Myslíte, že mi poradí elektrikář na místě nebo raději kontaktovat s dotazem elektrárnu? Díky za odpověď.
Georgis Fasulis:
To Marek Vinkler:
1) Elektrárna s vašim el. odběrem nemá nic společného, máte zřejmě na mysli příslušného dodavatele el. energie - v současné době jsou to dle oblasti E.ON, ČEZ a v Praze PRE.
2) Jen dodavtel EE s kterým máte smlouvu vám zodpoví závazně váš dotaz a jen oni vám mohou případně dovolit ponechání elektroměru v domu, ale nevěřím tomu. Dnes bez výjimky všechno podmiňují umístěním elektzroměru na veřejně přípustném místě - tedy, pokud máte okolo RD vlastní pozemek, pak musí být elektronměrová skříň na hranici pozemku. Správný postup při změně přípojky z 1 fáz. na 3-fáz. popsal zde na servru hezky pan Karvánek:
viz http://elektrika.cz/data/clanky/zmena-prikonu-s-milanem-karvankem
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana