Jaké je určení jednotlivých fází na 5-ti žilovém kabelu?

<< < (3/12) > >>

Václav 3:
to PLV:
Já jsem také přivítal šedou barvu poslední fáze jako zlepšení a zjednodušení práce, určitě neprosazuji všechny fáze černé, jen jsem chtěl podotknout, že profesionál si poradí i s více černými vodiči než tři najednou.
Vaše příměra se semafory kulhá na obě nohy, protože řidič těžko může vyběhnout z auta se jít podívat zblízka, která část semaforu právě svítí a než se vrátí do auta, bude vše jinak. V takovéhle situaci elektrikář zapojující kabel není.

Martin Novák:
Citace: PLV  14.04.2008, 19:37

Však zaplatpánbůh za tu šedou fázi. Ono kolikrát není na ten kabel tak dobře a jednoznačně vidět. Vaše argumentace je asi taková, jak kdyby se v dopravě používala na semaforech jen jedna barva a řidiči by si museli podle umístění domýšlet, jestli svítí červená, žlutá nebo zelená.  :)

Tramvaje pouzivaji monochromatick e semafory uz leta zcela bez problemu...

Martin Hrdý:
Dle ČSN EN 60446 ed.2 jsou fázové vodiče vedení značeny takto: L1 černá, L2 hnědá, L3 šedá.

Jura Krikl:
Stejně by mně zajimalo, ktera že z těch fází je vlastně historicky první .........

PLV:
Někteří z vás si ale protiřečí. Tak která je L1, černá nebo hnědá? Ve vzorovém zapojení distributorů je L1 černá a jeden z přítomných tvrdí, že podle normy je L1 hnědá. Já jsem také vždy viděl že L1 je černá a jsem z toho tak trochu zmetěný.  :o

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana