Je možné připojení zemnící soustavu přes svod hromosvodu?
Kamil Bužek:
Firma, která dělala hrubou stavbu nevyvedla drát od základového zemniče pro hlavní uzemnění, jsou vyvedeny pouze dva dráty pro svody hromosvodu. Je možné se tedy připojit na svod hromosvodu?
Michal Slabý:
Jestli máte uzemněnou přípojku , hodnota je v pořádku a není daleko od domu, tak by to mělo stačit. Takto se na svod připojit nelze.
Radek Červený:
A jak máte ten dům velký a podle jaké normy vám dělali uzemnění a hromosvod? Dva svody na hromosvod mi vychází na dům o ploše cca 50 m2.
Kamil Novák:
Citace: Radek Červený 04.04.2008, 16:52
A jak máte ten dům velký a podle jaké normy vám dělali uzemnění a hromosvod? Dva svody na hromosvod mi vychází na dům o ploše cca 50 m2.
Jinými slovy - jak je uzemnění řešeno v projektu ?
Kamil Bužek:
Přípojka ještě není hotová, vzdálenost pilíře od domu bude cca 30m. Bude tedy nutné udělat novou zemnící soustavu na kterou se připojí hlavní zemnění a to pak spojit se svodem, aby byly obě soustavy spojeny?
Pokud jde o projekt, tak v něm bylo připojení na základový zemnič, ale stačí si přečíst původní otázku a je tam napsáno, že to stavební firma neudělala. Proto teď potřebuji vymyslet jine řešení. Odkazovat se na projekt, když už dům stojí mi bohužel problém nevyřeší.
(poklona)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana