Jak spínat cirkulační čerpadlo TUV vstupem do koupelny?

(1/7) > >>

Lumír8:

Vstup koupelny zachytí běžné pohybové čidlo a sepne mi cirkulační čerpadlo(50W/220V) TUV(teplá voda) v kotelně. Pro dopravu TUV ke kohoutku stačí cca 10-15 sekund. Tato doba je nastavitelná na čidle.
Potom je již další činnost čerpadla zbytečná, ale čidlo podle toho k čemu bylo navrženo dále spíná zbytečně čerpadlo při každém pohybu v místnosti.
Koupil jsem časový spínač "elko SMRT" (marketing firmy by možná
značku měl změnit na něco povzbudivějšíh o),  v naději, že se mi s tím podaří znecitlivit čidlo na delší nastavitelnou dobu(cca 30min než voda v potrubí ochladne).
Myslíte, že by to šlo se stávající konfigurací nějak vyřešit?
Nechci instalovat tepelné čidlo na zpátečce. Má zoufalou setrvačnost.

Jura Krikl:
Na okraj SMRT je docela přistojny nazev pro vyrobky ElkoEP.
To co poisujete by bez problemu mělo fungovat. Jde o zapojení a nastavení toho rele Jde o to, přehodit nějakým pomocným relatem kontakt rele, tak aby nedrž sepnuty, ale vypnuty.
Dale mne zaraží, proč budete TUV(UV) cirkulaci pouštět pouze vstupen do kotelny. Nebude lepší si vytahnout informaci o přítomnosti v domě s jineho zdroje?

Fuk Tomáš:
Cimrmanův krok stranou: jste si jist, že tím něco získáte?
Ta voda v cirkulačním potrubí nechladne tak rychle, abyste zaznamenal nějaký zřetelný rozdíl ve spotřebě tepla, jestli cirkuluje 1 minutu nebo 10 minut. Pokud tedy máte to potrubí alespoň minimálně tepelně izolované.
Ta voda tam nechladne z důvodu cirkulace, ale z důvodu, že v tom potrubí je.

Miroš Jan:
Ovládání cirkulačního čerpadla TÚV, pomocí čidla, je trochu nešťastné řešení.
Mám lepší zkušenosti, s použitím tlakového spínače na TÚV.  ;)

Jura Krikl:
Citace: Miroš Jan  03.04.2008, 23:56

Mám lepší zkušenosti, s použitím tlakového spínače na TÚV.  ;)

Pane kolego, podělte se o tlakove ovladani cirkulace UV. Opravdu netuším co si pod tim představit.
Většinou to dělam vytahnitim informace EZS s kombinací časových cyklu s noční pauzou. Takže na RD to čerpadlo neběží denně vice jak hodinu, někde stači i denně pulhodina - zaleži na delce trubky a obydlenosti domu.
S čidlem na zpatečce by to bylo taky dosti krkolomne.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana