Zdenek Marek
|
|
« kdy: 21.03.2008, 22:23 » |
|
Je neco pravdy na tom, ze v ramci harmonizace s EU nebude mozna instalace dvojzasuvek? Slysel jsem tento nazor jiz ze dvou stran. Pokud je lze instalovat, maji dvojzasuvky nejake nevyhody (krome vyssi ceny).
|
|
|
|
Milan Karvánek
ČESKÝ ELEKTRIKÁŘ
RT E2A
|
|
« Odpověď #1 kdy: 21.03.2008, 22:36 » |
|
Pokud vám to někdo říká, nechť ještě přidá informaci podle jakého konkrétního předpisu. Dvojzásuvky jsou sice český (slovenský) vynález, ale již jsem viděl i dvojzásuvku cizí, kde se zahraniční výrobce očividně inspiroval u nás. Výhoda je jasná, 2 přípojná místa v jednom bodě. Nevýhoda u klasického provedení (dutiny nad sebou) nedají se strčit 2 vidlice zalomené o 90` (bývá u výpočetní techniky). I tuto nevýhodu odstraňují nové typy, které mají horní dutinu pootočenou o 45°` .
|
|
|
|
|
|
Štefan Beláň
Karlovy Vary
Chránič je chránič!
|
|
« Odpověď #3 kdy: 22.03.2008, 09:42 » |
|
Zatím jsem o jejich zrušení neslyšel, ale ani bych se nedivil. Je to naprosto atypický výrobek, který se nedá zakomponovat do žádné sestavy a hodí se jen pro jednu samostatnou pozici. Můj osobní názor je " Vypadají hrozně! " a jejich zrušení bych uvítal.
|
Chránič chrání - jistič jistí.
|
|
|
|
Petas30
|
|
« Odpověď #5 kdy: 22.03.2008, 12:47 » |
|
kolego Beláň, nejde říct VYPADAJÍ HROZNĚ, JEJICH ZRUŠENÍ BYCH UVÍTAL. To může být váš názor, můj názor, ale třeba Pepa Novák na ni nedá dopustit, protože ji nemá na očích, design mu nevadí a v jednom místě má připojené dvě šňůry. Pořád je to lepší než narvat rozdvojku do obyč zásuvky.
Naprosto souhlasim s Radkem.
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #8 kdy: 22.03.2008, 21:47 » |
|
Jestli vypadají hrozně nebo ne , to nechávám na investorovi. Když se líbí jemu nevím proč mě ne. Taky je dávám celkem rád a to z důvodů uvedených v předchozích přispěvcích. Neberu p. Beláněmu jeho názor, jen to řešení -zrušit- se mi nelíbí. Beru to jako drobnou provokaci
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|
|
|
Jura Krikl
Brno
|
|
« Odpověď #11 kdy: 22.03.2008, 22:34 » |
|
Nějaký odkaz by nebyl ? Odkaz neni, bo to je specialitka :-D ze života. V baraku byly všude zasuvky se clonkami a po narození dítěte byly doplněny zaslepkami bílími plastovými s kličkem. Lidova tvořivost a neznalost majitelky domu. Pan domaci to komentoval slovy, Ja vim, ale mam se hadat? Předpokladam že zasuvky se clonkami jsou dnes již temeř standartem.
|
Nic není nemožné, jen je to otázka peněz:-)
|
|
|
|
Václav 3
|
|
« Odpověď #13 kdy: 23.03.2008, 01:30 » |
|
Já mám zkušenost, že zákazníci chtějí spíš dvojzásuvky, zaplať pán Bůh za to, rozlámaná tělíčka zásuvek od do ní trvale zapojené rozdvojky jsou daleko horší. Navíc ta kvalita rozdvojek je pochybná už ode dávna. Dříve otáčely na levé straně pořadí L a N, teď jsem odchytil nějakou snad polskou napodobeninu, kde vůbec nebyla na kontaktech pérka a po několikerém použití z ní vypadávaly i 16A vidlice! Jestli Němci okoukali dvojzásuvky od nás, to nemohu říct, ale v USA se dvojzásuvky montují hodně.
|
|
|
|
Miroslav Minařík
"Nejvyšším úkolem není teoretické poznání, nýbrž praktické umění žít!" Sokrates
Odborná publicistika v instalační elektrotechnice.
|
|
« Odpověď #14 kdy: 23.03.2008, 08:38 » |
|
Když se zde nakouslo USA, vzpomínám jak jsem hledal v hotelovém pokoji jednou volnou zásuvku pro laptop. Když jsem ji našel byla to dvojzásuvka a bohužel obsazená. V jedné byla TV a v druhé stolní lampa. Aby se host nemusel trápit s odsunováním nábytku mají na stolní lampě také zásuvku. To jsem tenkrát objevil úplně náhodou. Vůbec by mě to nenapadlo. No a ještě si rýpnu do zmiňovaného designu. Zkuste Amíkům navrhnout ať zruší něco, co nelahodí oku! Tam se řadí funkčnost před design. Viz distribuční trafa ...
|
Elektrika NENÍ časopis!
|
|
|
Milan Exler
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #15 kdy: 23.03.2008, 09:01 » |
|
Taky propaguji raději tři dvojzásuvky vedle sebe na zdi, než jeden šestipes plný nabíječek, zdrojů a vidlic povalující se pod stolem a několikrát denně okopáván
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ
Znojmo (JM)
|
|
« Odpověď #16 kdy: 23.03.2008, 10:26 » |
|
Pokud investorovi ukažete vicerameček a popišete variabilnost tohoto řešení, vetšinou upustí z 2zasuvek. Pro většinu investorů je dost zásadní cena, která se tímto samozřejmě navýší. A ještě jedna poznámka : Udělat takovou instalaci, aby nebyly zapotřebí žádné rozbočky, to je asi nereálné. Osobně mám u PC asi 15 různých věcí, které se strkají do zásuvky. Předpokládám, že to není jen moje úchylka
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|