Co je výrobek dle zákona 22/97?

<< < (2/4) > >>

Miroš Jan:
Pánové doporučuji řádně nastudovat onen zákon 22/97, se všemi novalami a změnami, pak se můžem bavit dál co a jak.  ;)

Vaše dotazy nejsou přesně specifikovány ??  ??

novak@o2active.cz:
Citace: Miroš Jan  05.03.2008, 21:58

Pánové doporučuji řádně nastudovat onen zákon 22/97, se všemi novalami a změnami, pak se můžem bavit dál co a jak.  ;)

Vaše dotazy nejsou přesně specifikovány ??  ??

Já zkoušel nastudovat zákon 22/97 a najít všechny novely ale je to složitější než se zdá. Když jsem se zeptal tak někdo tvrdí že to není rozvaděč a někdo že ano, dokonce ani dva živnostníci s živností na výrobu rozvaděčů se neshodli. Klidně dotaz specifikuji když budu vědět jak ale zatím by mi stačilo vědět podle jakého předpisu určím jestli to rozvaděč je a pak budu řešit co na něm zkoušet.

Vladimír Huba:
Kolegov mýli to, že pre umiestnenie počítača ste zvolil prázdny rozvádzač.
Ak by ste sa rozhodol umiestniť ho do vtáčej búdky, nikoho nenapadne žiadať na ňu atest,  štítok a tvrdiť, že je to výrobok. Ako som pochopil, rozvádzač vo vašom prípade má slúžiť len ako obal.
Ovšem toto je možné tvrdiť len za určitých podmienok.
Napríklad:
- v rozvádzači nesmie byť žiadny vami alebo výrobcom vyhotovený a použitý spoj (napr. svorka na pripojenie ochranného vodiča, prívodné svorky...) - ináč sa vyžaduje meranie
- použitie v podmienkach normálnych vonkajších vplyvov (v iných vplyvoch sa vyžaduje deklarovanie krytia a vyhotovenia)
- montáž a prevádzka (dodržanie pokynov výrobcu, bezpečnostné odpájanie, núdzové alebo funkčné spínanie)....
Montáž priechodiek do rozvádzača neurobí z neho nový výrobok.
V takomto obale vskutku nie je čo skúšať, merať a vyhlasovať zhodu a plne postačí doklad od výrobcu rozvádzača.

Jirka Š. Svejkovský:
Ještě jednou jsem si přečetl dotaz.
rozvaděč rozvádí elektrickou energii. Skříň je pouze jedna část rízváděče. Protože vaše skříň neobsahuje žádné jistící prvky, vodiče nebo svorky, ale slouží pouze jako kryt pro jiné přístroje, není to rozvaděč. Pokud vyhotovujete dokumentaci, nenazývejte to rozvaděč, ale třeba skříň a máte pokoj.
Pokud chcete fundovanější odpověď, mohli by vám poradit třeba zde: http://.../ Vyrábí i "skříně" pro výpočetní techniku.

novak@o2active.cz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  06.03.2008, 07:34

Protože vaše skříň neobsahuje žádné jistící prvky, vodiče nebo svorky, ale slouží pouze jako kryt pro jiné přístroje, není to rozvaděč. Pokud vyhotovujete dokumentaci, nenazývejte to rozvaděč, ale třeba skříň a máte pokoj.

Dobře rozvaděč to není ale je to výrobek dle zák.22/97 na který se vystavuje prohlášení o shodě?
Nějak mi nesedí že bych to mohl takhle jednoduše smontovat bez dokladu a při tom je evidentní že je třeba spočítat nebo změřit zda se to uchladí jako se to dělá u rozvaděčů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana