Co je výrobek dle zákona 22/97?
novak@o2active.cz:
Koupím plastovou rozvodnici, počítač, vývodky, zásuvku, vodiče. Do rozvodnice připevním počítač, zásuvku a několik vývodek. Počítač bude zapojen ze zásuvky která bude napájena přívodem z rozvaděče objektu. Z počítače budou vedeny už jen síťové vodiče.
Není mi jasné jestli se stanu výrobcem výrobku dle zák.22/97. Vyrobil jsem rozvaděč a musím na něj dát štítek výrobce?
Jirka Š. Svejkovský:
Ano. A nejen to. Musíte provést typovou nebo částečně typovou zkoušku a vydat prohlášení o shodě s oním zákonem 22/97.
Hodně štěstí. 8)
novak@o2active.cz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 05.03.2008, 14:55
Ano. A nejen to. Musíte provést typovou nebo částečně typovou zkoušku a vydat prohlášení o shodě s oním zákonem 22/97.
Hodně štěstí. 8)
A s jakou normou bude ten rozvaděč ve shodě, není v něm žádný jistící prvek a nějak se mi nedaří to napasovat na normu, na webu CNI jich vyleze 81? Zrovna tak si nejsem jistý jaké zkoušky provést nebo nechat provést. Bude to zhruba deset identických kusů a jediná zkouška která mě napadla je na oteplení uvnitř.
XL:
Takže hifi stolek se skleněnými dvířky do kterého vede prodlužka a uvnitř je např. CD přehrávač s výstupními kabely na reproduktory je také rozvaděčem a musí na něj být kusová zkouška ?
František Šohajda:
To: novák......Zro vna tak si nejsem jistý jaké zkoušky provést nebo nechat provést.
Za cenu provedení zkoušky by jste měl 10 takových to rozvaděčů úplně zadarmo !!.....myšleno ve zkušebně!!...to by jste musel vyrábět takové to rozvaděče sériově v řadě stovek kousků aby se vám to vyplatilo!!.. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana