Jak na na dispečinku poznají, že v nějaké malé vesnici vyhořelo trafo?

<< < (2/3) > >>

Petr Skalný:
,  to by mne tedy zajímalo, kdo platí škody vzniklé výpadkem proudu na delší dobu, např. vlivem povětrnostních podmínek..Mám vůbec nějakou šanci uplatnit vůči ČEZu náhradu škody, způsobenou výpadkem proudu?

Miroslav Lampart:
Citace: Petr Skalný  02.03.2008, 13:49

,  to by mne tedy zajímalo, kdo platí škody vzniklé výpadkem proudu na delší dobu, např. vlivem povětrnostních podmínek..Mám vůbec nějakou šanci uplatnit vůči ČEZu náhradu škody, způsobenou výpadkem proudu?

V této republice nemáte proti monopolům vůbec žádnou šanci. Zákazník ČEZu je od toho aby platil, ne aby si stěžoval a nedejbože ještě chtěl nějakou náhradu za škodu. Jediná šance je, že jste proti takové škodě pojištěný, a pak vám to zaplatí pojišťovna. Jak se vyrovná s viníkem škody už vás pak nemusí zajímat.

Petr Skalný:
Máte pravdu, v této republice chaosu se lze bránit jen obtížně, leč možnost tu snad je?
Všiml sem si, že se elektrotechnik a řídí normami, předpisy, vyhláškami a snad i zákony..Neexis tuje tedy nějaká takováto norma,vyhláška, zákon či jiný "papírově" podložený prostředek pro zjednání nápravy?

Kamil Novák:
Citace: Petr Skalný  02.03.2008, 13:49

Jestliže trvalo odstranění poruchy déle než 18 hodin (v napěťové úrovni do 1kV) od okamžiku jejího nahlášení, máte nárok na náhradu ve výši 10% vaší roční platby za distribuci, nejvýše však 5.000,-Kč.

Tuto a další info lze nalézt ve vyhl.č.540/2005 (§5).  (norm)

Michal Kolesa:
Citace: Petr Skalný  02.03.2008, 15:33

Máte pravdu, v této republice chaosu se lze bránit jen obtížně, leč možnost tu snad je?
Všiml sem si, že se elektrotechnik a řídí normami, předpisy, vyhláškami a snad i zákony..Neexis tuje tedy nějaká takováto norma,vyhláška, zákon či jiný "papírově" podložený prostředek pro zjednání nápravy?

Problém je že normy jsou NEZÁVAZNÉ,  ale revizáci požadují jejich DODRŽOVÁNÍ

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana