Jak na na dispečinku poznají, že v nějaké malé vesnici vyhořelo trafo?

<< < (3/3)

Kamil Novák:
Citace: Michal Kolesa  02.03.2008, 16:22

Problém je že normy jsou NEZÁVAZNÉ,  ale revizáci požadují jejich DODRŽOVÁNÍ

Malé upřesnění - já, jakožto jeden z mnoha RT nepožaduji,  ale DOPORUČUJI dodržování norem.
A to je trochu rozdíl.  ;)

Fuk Tomáš:
Citace: Kamil Novák  02.03.2008, 16:06

Jestliže trvalo odstranění poruchy déle než 18 hodin (v napěťové úrovni do 1kV) od okamžiku jejího nahlášení, máte nárok na náhradu ve výši 10% vaší roční platby za distribuci, nejvýše však 5.000,-Kč.

Obávám se, že v případě poruchy způsobené prokazatelně zásahem vyšší moci (což vichry o tomto víkendu rozhodně jsou) máte s náhradou škody smůlu. Viz např. § 3 odst. 4 písm. c) zmíněné vyhlášky 540/2005.
http://biom.cz/legislativa.stm?x=1165970

Petr Skalný:
Pánové,  (poklona)  za Vaše odpovědi, přinesly mi trochu jasno do dané problematiky.
Jen mě zaráží výše náhrady, jak píše p. Novák- jestliže se mi v mrazáku v restauraci zkazí maso za cca 15000 Kč, je to ze strany ČEZu opravdu almužna. A v případě povětrnostní situace mám úplně smůlu, jak píše p.Fuk..Napadá mě tedy myšlenka, viděl jsem někde na bilboardu reklamu znění asi tohoto, cituji: "Přepněte na jiného dodavatele elektřiny",  tuším od společnosti Czech Coal..Údajně mají mít "levnější "elektřinu než ČEZ..Myslíte si, že je to pravda, nebo jen další lživá reklama?

Kamil Novák:
TO Skalný :

Před pár dny tady někde proběhla diskuse se srovnáním cen jednotlivžch operátorů.
Použijte tlačítko Vyhledávání a zapátrejte.
Předem ale upozorňuji, že optimismus v tomto případě není rozhodně namístě.  :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana