Jak připojit stroje v provozovně běžné stroje do podlažního kanálu?

(1/2) > >>

Vladimír_cz:
Firma si nechala postavit novou provozovnu na klíč.
Uprostřed haly se táhne v podlaze kabelový kanál, a v něm jsou v jednotl. krabicích ukončeny jištěné větve pro připojení strojů.

Na toto je vystavena RZ. 
A teď babo raď..
Jak připojit stroje (většina je do 3kW a dá se připojit pohybl. přívodem s vidlicí) na tyto krabice v kanálech?

Firma chce nejlépe pohybl.přívod po zemi, chráněný proti mech.poškození (žádné sekání podlahy).
Lze toto provést, nebo musíme z krabic provést pevné připojení?

Kamil Novák:
Citace: Vladimír_cz  29.01.2008, 21:51

Firma si nechala postavit novou provozovnu na klíč.

Co takhle zkusit zalistovat v projektu ?
Způsob napojení technologie by tam měl být uveden.

Jura Krikl:
Citace: Kamil Novák  30.01.2008, 22:10

Co takhle zkusit zalistovat v projektu ?
Způsob napojení technologie by tam měl být uveden.

Jen pokud byla technologie znama v době vystavby.
Tady se zda, že se natah univerzalni kanal středem haly a navrhly se nějaky kabelaže, že se to pak doladi a nedoladilo:-(

Smekám před projektantem, ktery uděla projekt bez jedinyho škobrtnuti. Vratme se do reality:-)
V projektu vše neni a pokud nahodou je, tak stroje maji minimalně jiny provozni napěti:-)

Už jsem zažil japonsky stroje v česke tovarně. :-)

Vladimír_cz:
Já to upřesním..Proj ekt toto nezohledňuje,(je-li vůbec),to si jen majitel nechal přistavět halu a  dodavatel ukončil kabely v onom kanálu (neuzemněném).Dodavatel vše předal i s RZ na objekt .A mně,řadovému zaměstnanci,který má shodou okolností vyhl.50 ,zaměstnavatel oznámil abych vše dořešil.(přestěhování a zapojení strojů).O nějaké výchozí či jiné revizi nechce ani slyšet.Jak mám ku..a postupovat,abych se nedostal do maléru?Prosím poraďte,spěchá to..

Miroš Jan:
Přestěhování strojů a znovu zapojení  :o
No tak To si dost troufáte. Doporučil bych vám přečíst si pár zákonů a nařízení vlády k problematice strojního zařízení. Tato problematika je dost složitá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana