Jak se má vlastně chránit před poškozením oběhového čerpadla?
Hynek Bureš:
Citace: Miroš Jan 18.01.2008, 21:52
Pane emanuel, správně je za 1. ;)
Bejvávalo - naši předkové to řešili někdy i tímto způsobem. Ale nač si komplikovat život a projektovat jako před 50 lety? Oběhové čerpadlo jistíme vždy podle podmínek výrobce. Tedy například zde: http://www.grundfos.cz/web/homecz.nsf/GrafikOpslag/technicke_katalogy_pdf/$File/serie_100.pdf, konkrétně výňatek: Motor čerpadla GRUNDFOS ALPHA Pro je chráněn elektronikou
instalovanou ve svorkovnici a nevyžaduje proto žádnou
další externí motorovou ochranu. Motor čerpadla GRUNDFOS ALPHA+ má impedanční ochranu
a nevyžaduje proto žádnou další externí motorovou ochranu.
Takže cé neboli tři je správně.
P.S. Je úžasné, jak se odborníci na slovo vzatí dokáží shodnout a své tvrzení zdůvodnit.
Miroš Jan:
Pane Bureš.
Pouze jsem odpověděl na otázku tazatele. Vzhledem k tomu že neuvedl jaký typ čerpadla má instalován, bral jsem to jako správné. ;)
Miroš Jan:
Jenom pro doplnění, před 50 léty čerpadlo GRUNDFOS :o
Fuk Tomáš:
Citace: Miroš Jan 18.01.2008, 23:09
Jenom pro doplnění, před 50 léty čerpadlo GRUNDFOS :o
Ano, to byl věcný omyl - správně je před 62 lety :D
Hynek Bureš:
Pochopitelně nechci znevažovat odpovědi a názory, ale v různých situacích lze volit různá řešení. Pro výběr správné odpovědi by bylo potřeba znát typ a technické údaje čerpadla a nějaké informace o jeho umístění, ovládání apod. a jak daleko je rozváááděč - je-li umístěn přímo v technické místnosti tak nakonec proč ne za 1)? Ale u mě je to profesní deformace - než nakresím první čáru, musím mít úplné podklady. A nevidím rád, když někdo sakumprásk cosi předepíše, aniž by posoudil všechny souvislosti nebo aniž by své tvrzení racionálně zdůvodnil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana