Jak se má vlastně chránit před poškozením oběhového čerpadla?

<< < (4/5) > >>

kokeš jiří:
tak tohle jsem ani netusil. diky za info. a nejaky odkazek by nebyl?

jiljí:
Dovolím si jen doplnit pár informací, které zde proběhly. Před moderní oběhová čerpadla se filtr nedává. Občas se totiž ucpe a jelikož ho nikdo nevyčistí, tak se zničí čerpadlo tím, že se snaží běžet proti odporu na který není stavěno. Zaseknutí čerpadla vlivem nečistot mu paradoxně nevadí, to je ten rozdíl moderních čerpadel oproti třeba pikole. Jinak navlhnutí vinutí se netřeba bát, běžná čerpadla mají stejně vinutí zaplavené vodou a je potřeba je naopak odvzdušnit, aby se chladila.

Fuk Tomáš:
Citace: jiljí  20.01.2008, 23:47

Dovolím si jen doplnit pár informací, které zde proběhly. Před moderní oběhová čerpadla se filtr nedává. Občas se totiž ucpe a jelikož ho nikdo nevyčistí, tak se zničí čerpadlo tím, že se snaží běžet proti odporu na který není stavěno. Zaseknutí čerpadla vlivem nečistot mu paradoxně nevadí, to je ten rozdíl moderních čerpadel oproti třeba pikole. Jinak navlhnutí vinutí se netřeba bát, běžná čerpadla mají stejně vinutí zaplavené vodou a je potřeba je naopak odvzdušnit, aby se chladila.

To je asi potřeba se podívat do dokumentace příslušného čerpadla. Co já znám oběhová čerpadla Grundfos pro topení, tak těm nevadí čerpat do ucpaného potrubí, a mají předepsánu min. teplotu média, aby na vinutí nekondenzovala voda  ;)

Václav Mertolomej:
Citace: Hynek Bureš  18.01.2008, 23:03

Bejvávalo - naši předkové to řešili někdy i tímto způsobem. Ale nač si komplikovat život a projektovat jako před 50 lety? Oběhové čerpadlo jistíme vždy podle podmínek výrobce. Tedy například zde: http://www.grundfos.cz/web/homecz.nsf/GrafikOpslag/technicke_katalogy_pdf/$File/serie_100.pdf, konkrétně výňatek: Motor čerpadla GRUNDFOS ALPHA Pro je chráněn elektronikou
instalovanou ve svorkovnici a nevyžaduje proto žádnou
další externí motorovou ochranu. Motor čerpadla GRUNDFOS ALPHA+ má impedanční ochranu
a nevyžaduje proto žádnou další externí motorovou ochranu.
Takže cé neboli tři je správně.

P.S. Je úžasné, jak se odborníci na slovo vzatí dokáží shodnout a své tvrzení zdůvodnit.

Já bych se zastal Jana. není tu zřejmé o jaké čerpadlo se jedná. A jáak sám uvadíte ja jasné, že u Grundosu se stačí kouknout na oběhová čerpadla http://cz.grundfos.com/Produkty/find-product/Obehove_cerpadlo_nova_alpha2.html a víte jak se pak zachovat při instalaci atd.

Václav Oranský:
,
při výpadku elektrické sítě na vn vedení a po jejím opětovném nahození,došlo pravděpodobně k poškození elektroniky na oběhovém čerpadle(možná je to jen souhra náhod),ale v každém případě na čerpadle displej jenom blikal a nešlo.Objednal jsem to samé nové a vše, včetně serva a řídící elektroniky, funguje bez problémů.A teď můj dotaz.Znáte nějakou firmu ,či i nějakého šikovného kutila, který se zabývá servisem těchto čerpadel?Pokud by šla opravit ta poškozená elektronika,rád bych si ho nechal jako záložní.Jedná se o Grunfos ALPHA 2 25-60 180mm 

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana