|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #1 kdy: 15.01.2008, 13:24 » |
|
Všetky normy a články v diskusii, týkajúce sa ochrany pred bleskom, riešia návrh a výpočet hromozvodu. Ale blesk je výboj, pred ktorým by sme sa mali chrániť a hrom je zvukový efekt. Mám sa chrániť pred hromom a použiť hromozvod? To by bolo jednoduchšie strčiť hlavu do piesku alebo niekde inde.... Ta otázka je míněna vážně? Nebo se ptáte na to, zda součástí instalace hromosvodu je - na rozdíl od pouhého bleskosvodu - i dodávka hluchátek?
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
|
|
gabriela kotúčová
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #3 kdy: 15.01.2008, 15:12 » |
|
To: Hájek Pred päťdesiatimi rokmi sa používali termíny, nad ktorými sa dnes možno zasmejeme a vznikli nové, o ktorých sme pred pár rokmi nemali ani potuchy. Nemôžu sa pri vydávaní nových noriem, kníh..... používať správne termíny . ?? Ochrana pred hromom ( hromozvod ) sú štuple do uší
|
|
|
|
Michal Souček
|
|
« Odpověď #4 kdy: 15.01.2008, 16:15 » |
|
... já bych použil prostý nadhled, jinak bychom se mohli dostat také k tomu, že blesk je světelný úkaz a bleskosvodem proto budou svářecí brýle, dokonale černé trychtýře, apod. ...
|
|
|
|
Jan Hájek
Prostě .... HÁJEK!
|
|
« Odpověď #5 kdy: 15.01.2008, 16:17 » |
|
To bude problém, on v čechách ochranu před bleskem realizuje pouze , ,Hromosvodář,, . Ale díky na ten nápad s češtinou, začnu používat v článcích to co Říhánek. Hrom uhodil, zásah hromem atd. Nechtěl bych se jednou dočkat, že budu školit bleskosvodníky . HROMOSVODÁŘI SPOJTE SE ! PS: Nevím co byste pak dělala s krásným starým prokletí : Aby do Tebe hrom bacil !
|
|
|
|
Michal Souček
|
|
« Odpověď #6 kdy: 15.01.2008, 16:27 » |
|
... a když o tom ještě dále přemýšlím, název hromosvod je vlastně docela na místě, jelikož s výbojem a doprovodným zábleskem je do určitého místa sveden i hrom. O 200 metrů opodál je již možné použít přímou ochranu před hromem, hluchátka nebo tichátka. Dál už si zakazuji polemizovat. Zdraví M.S.
|
|
|
|
Milan Exler
Neverifikovaný uživatel @1
|
|
« Odpověď #7 kdy: 17.01.2008, 10:54 » |
|
[Ochrana pred hromom ( hromozvod ) sú štuple do uší [/quote] A kam ty štuple do uší ten hrom odvádí?
|
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #9 kdy: 18.01.2008, 10:56 » |
|
Když se dva perou třetí .......... Znáte novou profesi eLPeeSák? Lékařská posudková služba? https://portal.mpsv.cz/sz/download/lpsLetecké práce a služby? http://www.lps-sro.cz/
|
Když vím, rád poradím: fyzika, elektronika, IT, ale i obchod a právo. Když nevím, ptám se anebo držím ústa.
Jen ten, kdo něčemu stoprocentně rozumí, to dokáže vysvětlit tak, aby tomu nikdo jiný nerozuměl. (Murphy)
|
|
|
Martin Novák
|
|
« Odpověď #10 kdy: 18.01.2008, 13:55 » |
|
Když se dva perou třetí .......... Znáte novou profesi eLPeeSák? Predpokladam, ze to bylo mysleno od anglickeho nazvu Lightning Protection System
|
|
|
|
Vladimír Huba
|
|
« Odpověď #11 kdy: 21.01.2008, 00:49 » |
|
Milá Gabriela. Môžete spokojne spávať. Na Slovensku máme zaužívaný termín "blesk, bleskozvod, ochrana pred bleskom..." A odborná verejnosť ho aj používa. Stačí sa pozrieť do našich noriem. Je pravda, že občas udrie aj "hrom" (viď ľudové príslovia a porekadlá), dokonca aj archaický Parom (pôvodne Perún = staroslovanský boh bleskov). No hromu sa asi nezbavíme, lebo je aktívny aj v našej hymne: Nad Tatrou...hromy divo bijú.
|
Ži a nechaj žiť
|
|
|
Bartoň Jiří
OSVČ-Revizni technik E2/A, EZS Ostrava
Nejhorší když vás to baví
|
|
« Odpověď #12 kdy: 21.01.2008, 08:05 » |
|
Pěkně řečeno Ta Angličtina se nám bohužel cpe všude. Naše generace s tím má problém, nás učili paruski. Je to špatné, pořád někomu musíme lézt do ...vite kam. Na domu mám napsané revize hromosvodu a všichni tomu rozumí, když tam napíšu revize LPS tak jsem asi bez práce. Jestli to tak půjde dál tak Perun s náma.
|
Svůj první jistič jsem vyhodil v roce 1967 svým tříletým tělem pomocí otvíráku na sardinky.Od té doby vím na které straně je fáze.
|
|
|
|
Bartoň Jiří
OSVČ-Revizni technik E2/A, EZS Ostrava
Nejhorší když vás to baví
|
|
« Odpověď #14 kdy: 21.01.2008, 08:39 » |
|
Za chvilku bude Angličtina běžná tomu se nevyhnem. Nejhorší jsou ty přechodné období. Snad je to naposled a bude klid. Já se sice Anglicky nedomluvím, ale technické texty bych mohl překládat možná lip než ti co to mnohdy dělají. Stejně mám nejradši Slovenčinu, je to jediná cizina kde se domluvím Vlastně už zase to není cizina
|
Svůj první jistič jsem vyhodil v roce 1967 svým tříletým tělem pomocí otvíráku na sardinky.Od té doby vím na které straně je fáze.
|
|
|
zerotest
|
|
« Odpověď #15 kdy: 21.01.2008, 09:42 » |
|
A až napíši revizní zprávu BLESKOSVODU , tak v ní mám napsat JE TAM NIC nebo NENÍ TAM NIC. Je tolik vžitých názvosloví a jejich smysl je kolikrát opačný od smyslu jednotlivých slov.
|
|
|
|
Fuk Tomáš
|
|
« Odpověď #16 kdy: 21.01.2008, 12:23 » |
|
A až napíši revizní zprávu BLESKOSVODU , tak v ní mám napsat JE TAM NIC nebo NENÍ TAM NIC. Je tolik vžitých názvosloví a jejich smysl je kolikrát opačný od smyslu jednotlivých slov. Napište tam: Ja som tu néni
|
|
|
|
Pavel Ryšavý
|
|
« Odpověď #17 kdy: 21.01.2008, 13:27 » |
|
A kam ty štuple do uší ten hrom odvádí?
Musíte je akusticky vodivě připojit na potenciál ticha
|
Smysl pro humor - znak ducha bystrého .45 ACP; 7,62x39; 7,62x54R; 9x19; 12/70