Jak řešit podpětí v síti ČEZ?

(1/3) > >>

František Leopold:
Hádáme se na stavbě s energetiky (u nás RKV) o velikosti úbytku napětí v přípojném místě (RISce).Naměřili jsme hodnotu 217/378 V.Bohužel při tomto napětí hlásí elektronika hydraulického výtahu podpětí a výtah se prostě nerozjede..Je sice pravda, že v normě ČSN 330121 je uvedeno +6/-10%,  ale co se současným stavem, kdy je sice úbytek dle normy, ale výtah nejede? Lze nějakým způsobem donutit energetiky opravit tento stav? Za odpovědi díky

Milan Karvánek:
Ze stejného důvodu jsem dlouhodobě monitoroval síť na jedné akci a pak u sebe doma a v noci, při sepnutí přímotopů mi šlo napětí i pod 207V, většinou krátkodobě na několik minut, jednou na asi 30min. Kvalita sítě není ani v Praze nijak oslnivá, co teprve někde ve vsi na konci vedení  :'(. Mají za ty prachy co od zákazníků vybírají ještě co dohánět!

Radek Červený:
Chlapy, neblázněte, z čeho by pak ČEZ vyplácel dividendy? ;)

František Leopold:
Já bych jim dal dividendy, je to spolek arogantních pitomců. No jo, ale co teď s tím výtahem?

Milan Karvánek:
No na druhou stranu pokud výrobce řídicího rozvaděče výtahu nepočítá s normalizovanou odchylkou v napětí sítě, tak ať jde raději dělat něco jiného.
Dlouhodobě monitorovat se záznamem, pokud je napětí v normě, potom uplatnit reklamaci u výrobce rozvaděče výtahu! Ono někdy spíš jde o nastavení hlídacího relé 3. fáz.  pokles a směr točení. Třeba se ta hodnota napětí dá víc roztáhnout +- 10% jak říká ČSN.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana