Mozno zakoncit kazdu zasuvku,sv. a spinac zvlast v rozvadz. bez pouzitia krabic?

<< < (7/7)

Luboš Hladík:
Citace: Jaroslav Hasala  16.01.2008, 09:29

U tzv. "inteligentních instalací" je z důvodů úspory vodičů (ale i kvůli přehlednosti) vhodné instalaci rozdělit do více podružných rozvodnic. Jinak je zapotřebí táhnout velké množství vodičů nebo kabelů třeba přes celý dům až k rozvodnici a rozvodnice potom opravdu vychazí ve velikosti šatní skříně.
Jedna rozvodnice je možná snad jen v případě nějakého malého bytu.

Taky me tohle napadlo, ale nemam na podruzne rozvadece zadne sikovne misto.

Citace: Jura Krikl  16.01.2008, 16:47

Ano - omluva- Ja jsem přehlid sluvko obvody. Myslel jsem zasuvky jednoho obvodu. Sorry...

Ja to taky tak myslel, ale upsal jsem se. Myslel jsem samozstatne spinatelne okruhy, ale stale na jednom jistici. Na tom obrazku v mistnosti A jsou 3 svetelne spinatelne okruhy (jeden jistic) a 2 zasuvkove (druhy jistic). V mistnosti B jsou dalsi dve samostatne spinatelne zasuvky, svetla jsem tam uz nerozkresloval detailne.

Citace: Jura Krikl  16.01.2008, 14:40

To není sdružený obvod, ale obvody spinane v rozveděči napajene z jednoho jističe. Z jednoho jističe jde faze na spinaci jednotku, kde se jednotlive okruhy spinaji nebo stmivaji a až odtud opouštěji rozvaděč. A to třeba v kabelu 7x, ktery vede do mistnosti, kde se v krabici rozdeli na 5 jednotlivych privodu pro jednotliva svitidla. To neni sdruženy obvod.
Presne tak si to predstavuju.

Citace: Jura Krikl  16.01.2008, 14:40

Pozn. Pozor při stmivaní některe stmivače požaduji samostatny vodič N pro detekci.
Myslite samostatny N ke kazdemu spinanemu svetlnemu okruhu uz z rozvadece? Nebo spis ze stmivace? (Ted jsem "okruh" snad pouzil spravne ;) )

PS: Michalovi B se omlouvam, ze jsem vyuzil jeho tematu a navazal dalsimi dotazy :)

Michal B:
Nie je sa za co ospravedlnovat pan Hladik, mal som podobne myslienkove pochody ako vy, som rad ze sa to tu tak diskutuje.

Jura Krikl:
Citace: Michal B  16.01.2008, 18:16

v pripade ze by sa realizovala takato instalacia, je potrebne vypracovat novy projekt alebo staci upraveny projekt skutocneho vyhtovenia?

Je to zcela jina instalace než "klasika". Zaleži pro jaký system se rozhodnete. U sběrnicového určitě. To by jste potom do orginal dokumentace dost těžko vše zanesl a předpokladam že by jste se v tom na konci vaši prace sam nevyznal :P. U těchto projektu je duležita součinnost s ostatnimi obory TZB. Pokud chcete mit dum opravdu inteligentni, je nutne znat stavy EZS, system vytapěni, markyzy, žaluzie garažová vrata, prostě všeho co by mohlo byt na elektriku. Dokonce je dobre znat i strukturku pro možnost vizualizace a pod. Jinak z toho vznikne nedochudče a věřte jak investor trošku nasaje možnosti, chce dal zdokonalovat a to potom když chybí kabeláž trošku boli :-\
Citace: Luboš Hladík  16.01.2008, 21:37

Myslite samostatny N ke kazdemu spinanemu svetlnemu okruhu uz z rozvadece? Nebo spis ze stmivace?

Jen stmivače. Nšktere typy profi stmivaču detekuji svou zatěž a pro bezchybnou funkci potřebuji samostatny N.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana