Jistic 32A na CYKY 5x2,5 - nejak se mi to nezda

<< < (2/2)

Martin Novák:
V PD byl rozvadec primotopu nakreslen jen jako "cerna skrinka" a tak jsem se podvedome soustredil jen na ten kabel a jisteni.

Dneska jsem na miste montaze otevrel dotycny rozvadec a jeho dokumentaci a zjistil, ze ma na vstupu jistic 3 x 25A a podle dalsich vyvodu a pripojenych prikonu tim kabelem skutecne vic jak 20A nepujde.

Takze tech 32A na jistici byl budto preklep projektanta, nebo snaha o jakousi "selektivitu",   jejiz smysl mi unika.  Kazdopadne do rozvadece jde jistic 3 x 25A a oprava v PD bude resena dodatecne po navratu pana projektanta z dovolene. To uz se ale snad v dotycnem objektu bude i topit...   ;)

Petr Doležal:
A zeptejte se ho taky, proč nedal ten jistič 25A do hlavního rozvaděče na vývod a do "přímotopného " rozvaděče na vstup jen vypínač 25A.
Takhle je přejističováno a selektivitě to stejně nepomůže.

P.S. 12:30   Aha, tak to jo

Martin Novák:
V tomto ohledu je v tom projektant nevinne. Rozvadec primotopu ma v sobe i regulaci, casovou automatiku, tydenni program a dalsi veci a jde o hotovy vyrobek (i s tim jisticem na vstupu). O vhodnosti toho jistice bych mohl polemizovat (ja osobne bych tam taky dal vypinac),  ale menit jej za vypinac v hotovem vyrobku nebo rozbihat kvuli tomu jednani s vyrobcem ktery ani neni z CR neminim ...

Takze projektant zcela spravne nechtel nechat nejisteno privodni vedeni a dopado to takhle...   :(

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana