Jak je to s nutností montáže požárních čidel v rodinných domcích?

<< < (5/6) > >>

Martin Novák:
Treba Jablotron SD-209T

http://www.jablotron.cz/docs/manualy/mfn51003.pdf

Fuk Tomáš:
Citace: Martin Novák  14.01.2008, 00:45

Treba Jablotron SD-209T

http://www.jablotron.cz/docs/manualy/mfn51003.pdf

Ony tyhle laciné kouřové detektory mají také svá specifika. Podcenil jsem upozornění v návodu, že jsou určeny pro obyčejné vnitřní prostředí, a namontoval jsem si jeden do garáže (optický) a jeden do plynové kotelny (ionizační). Oba prostory jsou větrané z (tiché a klidné) ulice, a to je ten problém.
Asi po roce začaly oba dělat falešné poplachy, a to čím dál častěji. Tak jsem je vyfoukal, vyluxoval, a když po měsíci začaly znova, tak jsem je oba zrušil.

Jan Němec:
O té připravované normě jsem už slyšel. ale nikde jsem ji nenašel. Samotného mne zajímá, jestli budou stačit autonomní senzory, které majitele vzbudí, nebo se sirénou na fasádě, nebo rovnou k hasičům. Ale to snad nebude tak horké. Občas to v rámci EZS dělám, hlavně u dřevostaveb, nebo ke kotlíkům dávám detektor plynu apod. Prostě co se domluví. Ve Skandinávii je tato instalace povinná v rámci EZS pro všechny domy. Taky jsou snad všechny ze dřeva.

Miloš Semecký:
Vážení kolegové, jelikož pracuji u výrobce PBZ a touto vyhláškou se zabývám již delší dobu, podělím se o své informace. Vyhláška (která je ještě momentálně ještě v připomínkování) stanoví počty a umístění autonomních hlásičů. V příloze je stanoveno, co hlásiče musí splňovat - normu ČSN EN 14604, nebo ČSN EN 54 a to 5, 7 nebo 10 s tím, že jsou zapojeny do systému EZS dle normy ČSN EN 50131. Proto pozor, hlásiče v supermarketech za 100 kč asi tyto normy splňovat nebudou. (vše viz příloha 5). Proto pozor na jakého hasiče při kolaudaci narazíte. Pokud by chtěl vidět dokumentaci k hlásičům a ty by nesplňovali dané normy, asi by byl problém.

Milan Karvánek:
Tak vida, nejen hlásiče, ale i jejich připojení na EZS bude povinné. A co když žádnou EZS nemám a mít nechci? Budu si jí muset nechat udělat?
Pak, že bude málo práce, kdepak, sociální inženýři pracují na zvýšení zaměstnanosti co to jde.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana