Jak je to s nutností montáže požárních čidel v rodinných domcích?
Martin Novák:
Na jedne strane nemam rad ruzne formy statni byrokraticke buzerace a stale nove narizeni kterymi nas oblazuji pani urednici.
Na strane druhe osobne znam dva lidi, kterym pozarne cidlo zachranilo barak a mozna i zivot. Kdyz je to v noci probudilo kvilenim, ohen jeste jen doutnal a na uhaseni stacil kybl vody...
Takze osobne jsem za montaz pozarnich cidel i do rodinnych domu nebo bytu. Neni potreba slozite EZS, vetsinou fakt staci male samostatne cidlo treba jedno v kuchyni a druhe na chodbe nebo v loznici.
Navic, ceny sli dolu, takovy detektor koure poridite uz kolem 500,- a detektor uniku plynu do tisicovky...
Josef Drda:
Podle informací které mám jde pouze o detektory kouře .
Mají se montovat po 1ks v bytě a po 1ks na každé podlaží rodinného domu .
Hlavní smysl je probudit obyvatele bytu , domu ....
Více se dozvíme až vyhláška vyjde ::)
J.Provaznik:
Myšlenka hlásičů kouře do obytných budov je jistě dobrá, ale mám trochu obavy, že v řadě domů budou hlásiče pouze při kolaudaci popř. po čase nebudou v prozozním stavu. Vyměnit 9V baterii umí skoro každý, ale donuďte to lidi opravdu udělat. Dopadne to asi podobně jako s revizemi. Pro rodinný domek si před kolaudací musí udělat revize každý, ta po pár letech lhůta revize propadne a pak ji už nedělá skoro nikdo.
Martin Novák:
Citace: J.Provaznik 11.01.2008, 13:08
Myšlenka hlásičů kouře do obytných budov je jistě dobrá, ale mám trochu obavy, že v řadě domů budou hlásiče pouze při kolaudaci popř. po čase nebudou v prozozním stavu. Vyměnit 9V baterii umí skoro každý, ale donuďte to lidi opravdu udělat. Dopadne to asi podobně jako s revizemi. Pro rodinný domek si před kolaudací musí udělat revize každý, ta po pár letech lhůta revize propadne a pak ji už nedělá skoro nikdo.
Ono, nektere ty hlasice koure jsou pred vybitim baterie prijemne asi jako svrab a nestovice, takze docela velka cast lidi tam ty baterky vymeni aby byl pokoj (a ty slabsi povahy ten werk jednoduse rozmlati). Znam hlasice od nekolika vyrobcu s tou hezkou vlastnosti ze pred vybitim baterii zacnou nejdrive poblikavat, pak obcas i kratce pipnou a nakonec piskaji co pet minut...
H:
Citace: Martin Novák 13.01.2008, 22:03
Znam hlasice od nekolika vyrobcu s tou hezkou vlastnosti ze pred vybitim baterii zacnou nejdrive poblikavat, pak obcas i kratce pipnou a nakonec piskaji co pet minut...
Mohl bych poprosit o tip na typ? :)
Mi se to docela líbí, i bych nad tím na doma zapřemýšlel ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana