Jak dimenzovat kabel pro soustruh 85kW?
Lukáš Rotrekl:
Jedná se o starší soustruh. Neviděl jsem ho, mají hopřivézt koncem příštího týdne, ale to už má být vše připraveno pro připojení.
Jen řeším jednu věc. Pokud vedení poddimenzuji oproti výpočtů Sichry, jak si poradím s tím že jištění nevyhovuje na otaplení kabelu při přetížení. ro jistotu jsem ten stejný výpočet opakoval i v pavouku s naprosto stejným výsledkem. Taqm se i zobrazi la hláška nezle použít protože dimenzování nevyhovuje ČSN ....(číslo si nepamatuju), mohu dyžtak zopakovat....
schwarzr:
V tomle případě bych se spíše přiklonil na Vaši stranu, je sice jasné, že soustruh nepojede celou dobu s příkonem 85kW, ale nejenom že norma se má dodržovat, ale také, že jistící prvek (pokud se nebude jedna přímo o pojistku), s velkou pravděpodobnos tí bude obsahovat nějakou tepelnou ochranu a myslím si, že v případě soustruhu není příliš dobré uvažovat o nějaké poddimenzaci průřezu. Je to pouze můj názor, ale myslím si, podle zkušeností co s podobnou věcí mám, že je leší větší prvotní investice, než potom vše předělávat z důvodu nemožnosti na zařízení pracovat. o:-)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana