Může se zapojit varná deska a elektrická trouba každá do samostatné zásuvky?

<< < (2/4) > >>

Tomáš Žabka:
První tazatel :-)
Jde o to jakou máte varnou desku, to jste neuvedl. Některé nové varné desky jsou jen 2f, aby se třetí fáze dala požít pro troubu, pak by se teoreticky dala cela kombinace jistit 3x16A char.B.

Druhý tazatel
Nevypadá to nijak extra divoce, jen nevím, proč tam dávají další krabičky. Předpokládám, že každá instalační krabice bude mít vlastní jistič v rozvaděči. Takže bych to viděl jako v pořádku. Co se týče těch dalších krabiček, tak mě napadá jen varianta, že příprava elektro se nepotkala s návrhem linky a spotřebičů. Když tak pošlete výrobce a typ krabičky na připojení varné desky je moc pěkně provedená, já používám ABB, ale tahle se mi líbí více je v ní více místa.

Jan Bocek:
Citace: Vebstr  16.11.2007, 23:41

Může se zapojit varná deska a elektrická trouba každá do samostatné zásuvky, která je na samostatném obvodu a je jištěna 16A jističem ?

Pokud nemáte třífázovou přípojku, tak je to jedná z možností. Určitě takovou možnost najdete v doporučení od výrobce v Návodu na použití.

Jan Bocek:
Citace: Aleš Mácha  25.07.2016, 21:09

,  přidávám k tématu - dá se považovat za odborné připojení varné desky (sklokeramika, 4 plotýnky) - viz. příloha foto a trouby? V rozvodnici jistič 3*16A ,  připojení provedeno  5*2,5mm.

Provedení se dá považovat za odbornou práci vynucenou situaci, která vznikla.

Aleš Mácha:
Skoro všechno jste odhalili :-) zásuvky byly tak nešikovně umístěné, že se nedařilo linku naplánovat 100% bez úprav... Krabičky jsou dvě - jedna 380V k varné desce, ta druhá je vyvedena pro troubu 220V (šikmo vedeno z důvodu, aby se lišta nevrtala v místě, kde by mohly vést kabely - nejedná se o lenost :-)

Varná deska je tato: https://www.elektrocz.com/p249875-indesit-vrb-640-c-pt-/ příkon 6700W

Předpokládám zapojení na 2 fáze + N + PE  ? Přidám ještě několik foto...

Aleš Mácha:
K zapojení - předpokládám odstranění původního kabelu a připojení vlastním, vedeným z krabice 380V ( 5 žil / 2,5mm ). Také bych odstranil propojku  (mezi hnědým kabelem a volnou svorkou ) ??

Je správná úvaha připojení:
- hnědý - fáze původní pozice
- černý - fáze původní pozice
- zeleno/žlutý - zem původní pozice
- modrý - a tam si nejsem jistý kterou svorku mám zachovat jako N (pokud je původní příprava pro 2N ?

Díky za radu.

A ještě maličkost - je přípustné takovéto vyvedení "krabic",  pokud ty původní budou za linkou? (resp. nejsou úplně volně přístupné, pouze po demontáži 2ks skříněk...)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana