Jaý zvolit přívod a jištění indukční varné desky?

<< < (2/2)

Jaroslav Hasala:
Standardní způsob napojení el. varné desky je kabelem CYKY 5Cx 2,5, odjištění jističem B16/3.
Pokud je samostatná varná deska a samostatná el. trouba, potom je nutné také připravit samostatnou zásuvku 230V pro el. troubu.
Připojení přes chránič je možné, ale není to nutné. Ovšem žádné zvláštní problémy s nežádoucím vypínáním chrániče u varných desek nebývají.
Osobně jsem jednoznačně zastáncem všeobecného používání proudových chráničů. Ovšem použití jednoho centrálního chrániče "na všechno" není příliš vhodné z provozních důvodů. Při poruše je totiž odpojená celá instalace a závadu většinou laik sám nenajde ani neodstraní. Lépe instalaci rozdělit na více chráničů.

Georgis Fasulis:
Jsem osobně, stejně jako pan Hasala, pro proudový chránič u varné desky. Nevidím důvod ho tam nedat. Viděl jsem varnou desku (pravda - ještě klasická kovová oka),  která vyhazovala chránič jen při namočení jednoho oka. Oko se vyměnilo a bylo to v pořádku, myslím, že v tom případě chránič posloužil právě tak, jak má.
Jsem zastáncem proudových chráničů na celou domácnost (nemusí být samozřejmě centrální, ale více kusů).

Miroš Jan:
 (poklona)  pánové.

No tak já jsem taktéž zastáncem proudových chráničů, a to několik na patro RD. Klidně 5 zásuvkových okruhů, 5 cráničojističů . Ostatně nová ČSN 33 2000-4-41, nám dává zapravdu.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana