Jaý zvolit přívod a jištění indukční varné desky?

(1/2) > >>

Mill:
Našel jsem sice pár odkazů na uvedené téma, ale bohužel žádný mi nedal jednoznačnou odpověď. Chtěl bych se tedy ujistit, zda je možné provozovat indukční varnou desku o příkonu 7,5kW následovně:
Elektroměr v pomníčku s jističem 3x25A a kabel do RD 4xB10. V rozvaděči se provede rozdělení na N+PE a osadí proudový chránič 3x25A 30mA. Pro varnou desku pak bude samostatný 3F jistič 3x16A. Varná deska bude připojena "natvrdo" kabelem 5x2,5mm (délka cca 12m).

Martin Bauer:
V zásadě je to správně. Jen bych doporučil kabel CYKY 5x2,5 přerušit před varnou deskou ve sporákovém vypínači nebo ve sporákové krabici a dále pokračovat CGSG nebo CYSY kabelem.

Mill:
to M.Bauer :  (poklona)  za informaci a konkrétní odpověď. Měl jsem strach z toho pro mne nepřestaviteln ého příkonu 7,5kW (žiju v době mW a mikroA) a zda to ten hlavní jistič 3x25A vůbec utáhne. To přerušení předpokládám, neboť deska je dodávána s přívodem, který zmiňujete.

Jaroslav Jonáš:
Zásadně doporučuji z proudového chrániče vynechat varnou desku a rovněž všechna svítidla, tedy kromě svítidel v koupelně.

Pavel Horský:
TO MILL: deska o příkonu 7500V = cca. 11A, takže můžete být v naprostém klidu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana