Opravdu potřebuji speciální jistič na multifunkční troubu??
Michal Kolesa:
Citace: Miriric 21.10.2007, 16:22
;D ;D ;DMěli jsme inteligentního elektrikáře a zásuvku s pěti dírkama teda nemám!!!Doufám,že nemyslíte takovou tu černou hrůzu,co nám v závodní kuchyni trčela ze zdi a houpal se u ní většinou takovej příklopec???Každopádně už mám objednanýho na pondělí elektrikáře,přijde na kukačku a já budu vám děsně chytrá!! ;D Jo,a mmch,v kuhyni mám šest dvouzásuvek a jednu samotnou. :-*
Ty černé hrůzy se dnes NEPOUŽÍVAJÍ, protože byli pouze na 4 vodiče (TN-C)
Dnes se MUSÍ používat pětivodičové zapojení (TN-S) pro 3~ a třívodičové pro 1~ !
Jiří Schwarz:
Kdyby paní Miriric naznačila z kterého "konce světa" je, třeba by se ozval někdo, kdo bydlí kousek za rohem a dokázal by se nezávazně podívat a jasně se vyjádřit jak náročný by to byl (nebo nebyl) zákrok, v jaké cenové hladině by se to mohlo pohybovat.
Na dálku jdou některé věci hodně špatně
Jaroslav Hasala:
Nějak mi není zřejmé, co vlastně bude připojovat.
Budu vycházet ze zadaných informací.
Kombinované sporáky (plynová varná deska, el. trouba) mají obvykle příkon max. kolem 3,5 kW a obvykle se připojují ze zásuvky 230V. Mají tedy šňůru s vidlicí 230V.
Tazatelka uvádí něco o relativně nové elektrinstalac i. Nedovedu si představit, že by někdo neudělal v nové kuchyni samostatnou zásuvku pro el. troubu (bez ohledu na to, že tam zrovna v danou chvíli není). Standardem je použít k tomuto samostatný přívod, s měděnými vodiči průřezu 2,5 mm2. Přívod je pak odjištěn samostatným jističem 16A.
Pokud to snad nějaký elektrikář takto neudělal, nezaslouží si žádné slušné pojmenování :)
No a do takovéto zásuvky 230V můžete připojit v podstatě cokoliv, co je opatřeno vidlicí 230V.
Václav_ Šigut:
Citace: Miriric 19.10.2007, 14:35
Chci si koupit sporák s multifunkční troubou a manžel tvrdí, že bychom potřebovali speciální jistič.
V bytě před třemi lety byla dělaná nová elektrika, už podle nějakých nových norem.
Prosím, já ty kamna děsně potřebuju!
, váš manžel má pravdu, věřte mu ...
Michal Kolesa:
Z jakého důvodu musí být spotřebiče jako sporák přímo nasvorkovány ?
Proč se to nesmí přes zásuvku ? Z jakého bezpečnostního důvodu to je ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana