Jak navrhnout přívodní vedení délky 3 km?
Martin Kurka:
Citace: dolac 24.07.2007, 21:02
Pán Kurka, prečo v súvislosti s dlhým vedením používate výraz "kapacitné prúdy" namiesto pojmu "prúdy naindukované elektrostatick ou indukciou", tak ako to exaktne vysvetľujete v nedávnej diskusii na: http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,5494.0.html
??
Pán Dolac, dobrý zásah, máte u mne bodík (jednicka), hecu není nikdy dost.
Ale vážně - vysvětlím - asi to bude chápat i spousta ostatních hantýrkou zaslepených.
Kapacitní proudy jsem psal, protože jde o "kapacitné prúdy naindukované elektrostatick ou indukciou" ve směru silový vodič - zem.
Indukce bych napsal pro "kapacitné prúdy naindukované elektrostatick ou indukciou" ve směru silový vodič - jiný vodič.
Tady ty kapacitní proudy vodič-zem způsobují vypadávání chráničů, protože jalový chybový proud kapacitního charakteru do tak dlouhého vedení i naprosto bez spotřebičů bude asi i stovky miliampér i přes ten nízký kmitočet.
Rozmahel Vladimír:
Opravdu by mně zajímala skutečná velikost takového proudu.
Tak jak jste uvedl máte zřejmě na mysli proud přes izolaci do okolní země. Myslím si že stejná indukce by se měla uvažovat i do vodičů v kabelu PE i N. PE, pokud je na přívodní nebo koncové straně zapojen, i N - předpoklad uzemnění PEN u přívodu. V tomto případě je to kratší cesta chybového proudu.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana