Jaký má transformovna 110/35/10 kV vliv na zdraví lidí žijících přes ulici?

<< < (7/8) > >>

Jirka Š. Svejkovský:
S tou magnetoterapií a jejím uznáním bych byl velmi opatrný.

Citace

...neexistují dostatečně průkazné klinické studie, které by ukazovaly, že magnetoterapie má lepší klinický efekt než placebo.
(Wikiskripta)

Samozřejmě, korelace je podmínka nutná, nikoliv ovšem postačující pro prokázání kauzality.

Někdy to bývá dost vtipné, kdy vývoj počtu vražd spáchaných ohněm odpovídá věku finalistek Miss USA.

Jindy je to vážnější. Na velkém vzorku žen v USA se mimo jiné zjistilo, že ty ženy, které podstupují hormonální léčbu menopauzy trpí méně srdečními chorobami.
Když se výzkum snažili zopakovat jinde, nic jim nevyšlo. Zjištění: Méně srdečních vad měly ženy v těch zemích, kde léčbu nehradí pojišťovna, musí být tedy bohatší a mají i lepší životosprávu ...

Fuk Tomáš:
Citace: Martin Babrňák  08.07.2024, 15:31

nedělám si iluze o tom kdo, kdy a v jakém kontextu ji prvně vyslovil. Prvně jsem ji slyšel v prvním roce kovidu
Čili nemáte ani páru. Je to už dávná historie, ale nejspíše autorství přiřkl Winstonu Churchillovi Joseph Goebbels.

Jiří Kantner:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  08.07.2024, 17:10

S tou magnetoterapií a jejím uznáním bych byl velmi opatrný.
 (Wikiskripta)

Osobně v ní nevěřím, chybí mi vysvětlitelný fyzikální princip fungování, mám prakticky odzkoušeno, že magnetoterapeu ticka rehabilitace mi ničím nepomohla ale v nouzi se má zkusit všecko. A je s podivevm, že zdravotní pojišťovny to platí. Žil jsem v domění, že vědí proč a opírají se o nějakou klinickou studii. Kdyby každý rok neprobíhala sbírka na opravdu účinou léčbu někoho komu jí zdravotní pojišťovna platit "nemůže"... Ale to sem nepatří.

Milan Hudec:
Možnost uškrcení se tkaničkou při zavazování tenisek nestoupá dle počtu bot, ale vědců tímto zabývajíchvšíc h se.

Jaroslav Molák:
Co se týče vlivu na zdraví, tak hluk vám asi nepoškodí sluch. Jsou určeny hygienou hladiny zvuku a jejich překročení už zvů, ale transformovna to nebude.
Jiný je ale vliv elektromagneti ckého pole v oblasti působení zdrojů. V tomto případě vedení vysokého napětí. Byly vypracovány studie působení takových polí u vedení 110 kV, ve kterých se zpracovávaly výsledky negativního působení u pasoucího se dobytka pod takovými vedeními a rovněž, konkrétně u nás vliv na zdraví obsluhujícího personálu.
Pokud vzpomínám  na své spolupracovník y, kteří sloužili jako manipulanti na konkrétní jedné stovkové rozvodně, tak průměrný věk 45,1 roků byl věk dožití cca desítky zemřelých mých spolupracovník ů . Na jako chorobu zemřeli se nikdy neřešilo.
Škodí dlouhodobý pobyt pod takovým vedením, kde jsou vdálennosti do cca 6 m.
   U stejnosměrného vedení jako je třeba na železnici, kde se pracuje přímo v dotyku s vysokým napětím moji kolegové popisovali svoje pocity, jako pocity kuřáka, kterému chybí cigareta a chce si zakouřit, když byl např. na dovolené a chyběla mu taková práce pod napětím jen 3kV.
Rozhodně není výhrou pro obyvatele, jak někdy je vidět v bytové zástavbě blízkost linek 110 kV a vyšších, jak to někdy vidím, že rodinný domek je situován na hranici ochranného pásma.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana