Jaký má transformovna 110/35/10 kV vliv na zdraví lidí žijících přes ulici?

<< < (3/8) > >>

Josef Prouza:
To Rita: Na někoho prostě může působit to vrčení a občasné sršení nepříjemně, ale věřte, že kdyby to bylo nebezpečné, tak tam není ani lidská obsluha. Je to opravdu jen o pocitu.
ROZVODNA vás NEOHROZÍ, DOKUD NEVSTOUPÍTE ZA JEJÍ PLOT A NEDOTKNETE SE, NEBO TĚSNĚ NEPŘIBLÍŽÍTE K ŽIVÉ ČÁSTI.

Pavel Ryšavý:
Milá Rito, teď vážně:
1. Rakovinu diagnostikoval i některému  rodinému příslušníkovi snad každému, byť u trafostanice nebydlí
2. Elektromagneti cká pole generovaná ~ 50Hz jsou tak dlouhých vlnových délek, že pro jejich absorbci jste při Vašich rozměrech naprosto nezajímavý objekt.
3. Trafo jako takové vyzařuje minimálně, i konstruktéři se o to snaží, magnetické toky uzavírající se jinudy než jádrem trafa jsou ztráty, o které nikdo, zvláště pak provozovatel nestojí
4. Vámi vyfocené trafa jsou v kovovém uzemněném obalu (stíněná)
5. Ve Vašem obydlí se zajisté dají najít mnohem silněší pole generovaná domácími spotřebiči a také se kvůli nim nebudíte ze sna.

Rita:
Díky. Chtěla jsem si být jistá, že je vše OK, když zde zůstanu s dítětem bydlet.
 ;)

Martin Novák:
Citace: dolac  19.07.2007, 18:35

Ak raz za sociku vypadlo trafo na ES, a pomerne veľká oblasť bola bez prúdu, prišli to vyšetrovať aj eštebácii. (Vtedy to bolo bežné, vždy sa za tým hľadala nejaká sabotáž). Pýtali sa prevádzkarov, že čo sa stalo. Niekto im povedal, že Buchholz vyhodil trafo. Jeden z eštebakov povedal: "Zavolajte sem okamžite pána Buchholza"   :D :D :D

Ach jo. Pamatuju si na jednu ucebnici z let padesatych, kde nejaky expert - prekladatel  prelozil "Buchholz relais" jako rele z bukoveho dreva...   :)

WarCZ:
oki o Buchholz jsem slyšel... mě šlo jenom o to že na havarii jste zapoměli. jinak jsem rozhodně nechtěl řict že to je na denním pořádku...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana