O jaky typ elektrickeho vedeni se jedna na prilozenem obrazku (kolik ma kV)?
jirka52:
V případě, že se jedná o kraj východočeský tak může jít i o napětí 35kV
Jirka Š. Svejkovský:
Já bych se negativních dopadů na zdraví nebál. Města jsou prošitá vn kabely v zemi. Co oči nevidí to zdraví neohrožuje? V ostatním souhlasím s kolegy. Šířku ochranného pásma zjistíte nejlépe dotazem na energetice (dnes pravděpodobně ČEZ). Zda není na pozemku věcné břemeno zase na úřadě.
__________:
Jedná se o vedení vn (rozmezí 1-52 kV). Ochraná pásma řeší zákon 458/2000 Sb.
marek fiala:
(poklona) vsem za odpovedi. Lokalne se situace ma tak, ze sloup na obr.1 je asi 10m od hranice pozemku, transformator 15m, ale vedeni ktere je mezi drevenym sloupem a sloupem na obr.1 jde pres roh pozemku. Misto kde by mel stat dle uzem.rozhodnut i parcela je tedy vzdalena 6m od vedeni. Kabelaz vypadala ze je potazena cernym plastem (asi izolace) a ani pri drobnem desti jsem neslysel "praskani" ktere nekdy byva u techto typu vedeni. Nevim jak se tedy rozhodnout..
Hynek Kalista:
Doporučuji se rozhodovat citem. Rozum je fajn, ale ne vždy vede ke správnému výsledku. Zkuste si na dané parcele na chvíli v klidu sednout (nebo nejlépe přespat). A uvidíte jak se budete na daném místě cítit.
Jestli jsou na parcele stromy, podívejte se jaký mají tvar, zda jsou zdravé, rovné či zda jsou pokřivebné, proschlé...nem ocné.
Také podle fauny se dá hodně vyčíst...např. mravenci si staví svá mraveniště na místech s negativním působením pro člověka.
Ale jak jsem psal je to na vás a Vašich opcitech.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana