Jaký je rozdíl mezi nulováním a zemněním ?
Josef Pentoda:
Nejsem rev. technik, ale toto téma je podobné tématu fáze vlevo, nebo vpravo.Co je správně. Obojí, ale v celém objektu!
Jasně to napsal p.Fasulis, Beláň a Moravec.
Zdenek Hejčl:
V jaké síti TN-C, nebo TN-S? Pak může být problém !! (dabel)
Georgis Fasulis:
To Novák a ostatní na jeho straně: Tady přece není debata o tom jaké zařízení může nebo nemůže zůstat v provozu. U revize jde o to, jestli je schopné bezpečného provozu nebo nikoliv o tom asi tady v této diskusi pochyb není. Problém je v tom, zda používat starou neplatnou terminologii. Já si myslím, že v revizi o bezpečnosti zařízení používat neplatnou terminologii NELZE! A nikdo mě zatím nepřesvědčil o opaku.
Kamil Novák:
TO Fasulis :
Máte pravdu, trochu ta debata sklouzla.
Mě jen připadá logické, když mám (nebo mohu) staré zařízení posuzovat podle původních předpisů, že při tom používám i tehdejší pojmy.
Používat nové termíny (i když v podstatě skoro pro totéž) se mi jeví jako zbytečně zavádějící. :-[
Příklad :
Právě teď sepisuji jeden areál s pilou a dřevovýrobou. Dva objekty jsou postavené před 2 lety, třetí je z roku 1993.
Jestliže u prvních dvou píši např. o ochraně samočinným odpojením a u třetího o nulování, tak je to nejen pravda, ale každému (?) je při čtení RZ jasné, co je nové a co staré. (funny)
Otakar Dosbaba:
Takže by asi nakonec bylo nejlepší definovat dílčí části instalace dle data svého vzniku, podle toho je revidovat a nakonec upozornit na případné kolize se současnými předpisy... No, ještě že nejsem RT. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana