Jaký je rozdíl mezi nulováním a zemněním ?
Štefan Beláň:
Tak to vypadá mezi revizními techniky na pěkný hokej.
Nikdy bych si nedovolil v dnešní době uvést do revizní zprávy takový nesmysl, že je provedena základní ochrana před NDN "nulováním".
Základní ochrana pře NDN se provádí samočinným (automatickým) odpojením od zdroje. Jiný termín platné normy neznají.
Zastánci názvu ochrany "nulování" by měli uvést, jaký je rozdíl v provedení ochrany nulováním a samočinným (automatickým) odpojením a proč chtějí používat termín, který již není platný a byl nahrazen termínem novým!
Kamil Novák:
Citace: Štefan Beláň 14.05.2007, 21:39
Zastánci názvu ochrany "nulování" by měli uvést, proč chtějí používat termín, který již není platný a byl nahrazen termínem novým!
Ze stejného důvodu, jako uvádím u starších instalací např. ochranu krytím a nikoli kryty nebo přepážkami.
Ze stejného důvodu, jako uvádím u starších instalací např. ochranu oddělením obvodů a nikoli elektrickým oddělením.
Ze stejného důvodu, jako nemohu napsat v ordinaci starého zdravotního střediska (s původní instalací) prostor zvlášť nebezpečný protože tehdy neexistoval vnější vliv BA3 - invalidé.
Citace: Štefan Beláň 14.05.2007, 21:39
Zastánci názvu ochrany "nulování" by měli uvést, jaký je rozdíl v provedení ochrany nulováním a samočinným (automatickým) odpojením!
Třeba požadavek na hlavní pospojování. Jak může být ve starším objektu uvedeno, že se zde jedná o ochranu samočinným (automatickým) odpojením, jestliže zde není provedeno hlavní pospojování (a je tam co pospojovat)?
Jestli tomu dobře rozumím, tak u takového objektu zhodnotíte, že je instalace nevyhovující ?
Štefan Beláň:
TO: Novák
Hlavně že v tom máte jasno! ;)
Nezlobte se, ale Vámi uvedené zdůvodnění je pro mne absurdní. (no)
Kamil Novák:
TO Beláň :
Nic ve zlém, netvrdím že mám pravdu, ale nepokusil byste se mi tu absurditu nějakými argumenty vymluvit ? :-\
Mě to připadá docela logické.
PS : A co když budu mít k dispozici ke staré instalaci dokonce i dokumentaci, kde je uvedeno : ochrana nulováním. A evidentně se tam nic zásadního nezměnilo.
Na základě čeho bych mohl zkonstatovat, že se tehdy projektant zmýlil a že se jedná o ochranu samočinným (automatickým) odpojením ? :-[
Miroš Jan:
TO Beláň.
Nevím proč uvádíte že je mezi revizáky hokej.
Znovu opakuji. Na instalaci z roku 1978, nepíšu ochrana před NDN samočinným odpojením od zdroje. >:(
To prostě nedělám. Pokud je prostě instalace takto stará nevidím důvod uvádět něco co v té době neplatilo. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana