Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -A- Nově přidané příspěvky ke kontrole moderátory
| | |-+  Jak připojit třífázový stroj se starou čtyřkolíkovou vidlicí do TN-C sítě?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Jak připojit třífázový stroj se starou čtyřkolíkovou vidlicí do TN-C sítě?  (Přečteno 16 krát)
Zóna A - zde na příspěvky nelze odpovídat. Vyčkejte na přesunutí moderátory do zóny B
Martiin Orság
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: Včera v 23:43 »

poklona  mám otázku... Ve večerce je celá elektroinstala ce v hliníku TN-C. Naproti rozvaděči v místnosti (12 m) je stroj, který má zástrčku se 4 kolíky 16 A. Pokud vím, tak nové okruhy se nesmí už tahat jako TN-C, ale musí už být TN-S a chráněné proudovým chráničem. To znamená,  že v rozvaděči musím kromě jističe také použít proudový chránič,  kterým rozdělím PEN na PE a N, a odtud povedu 5x2,5 mm² kabel do zásuvky u stroje. No a aby vše bylo, jak má,  tak teď musím zahodit 4kolíkovou zásuvku a koupit 5kolíkovou a k tomu 5kolíkovou zástrčku, kterou vyměním za tu 4kolíkovou? (Nevím, co to je za stroj, je to něco na styl cirkulárky, prostě motor a spínač.) Četl jsem zde na fóru, že pokud se jedná o takový stroj, tak se N nezapojuje... Mám v tom guláš a jsem si vědom toho, že to není sranda, proto se zde chci ujistit o korektním zapojení a provedení.

Předem  poklona  za odpovědi.
S pozdravem Martin  na zdravi
Zaznamenáno
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.012 sekund, 20 dotazů.